Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü'nden bir ekip termal su ve yeraltı kaynaklarını araştırmak üzere Çorum'un İskilip ilçesine geldi.
MTA Enstitüsü Genel Müdür Yardımcısı Hayrullah Dağıstan, MTA Jeoloji Sondaj Dairesi Başkanı Erol Timur ve Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürü Nurettin Kulalı ilk olarak daha önce hazırlanan araştırma raporu ve harita üzerinde çalışma yaptılar. Bu çalışmanın ardından İskilip Belediyesi'ne geçen heyet burada belediye birimlerindeki arşivlerini de inceleyerek Belediye Başkanı Numan Sezer ve Başkan Yardımcısı Melih Alpsar ile belirlenen alanlarda saha çalışmalarına başladılar.
Heyet, Elmalı köyü Karaçukur mevkiindeki fay hattı, Karagöz köyünde Çağıl ve Yivlik tepesi eteklerindeki fay hattı paralelinde, Bağözü deresi ve derenin devamında, Şaphane köyü Merzifon fay hattının geçtiği alanda incelemelerde bulundular.
İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer, arama çalışmalarının ilk aşamasının tamamlandığını, edinilen bilgilerin MTA Enstitüsü uzmanlarınca değerlendirildikten sonra çalışmalarda diğer aşamalara geçileceğini, İskilip'in yer altı zenginliklerinin belirleneceğini ve özellikle sıcak su üzerinde yoğunlaştıklarını belirtti.
Gelişmelerin kamuoyu ile paylaşacaklarını dile getiren Başkan Sezer, heyete özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
(TM-BÖ)

10.12.2012 15:25:28 TSI

Editör: Wan Haber