Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) hattında çalışacak otobüsler bugün seferlerine başlarken, İl Trafik Komisyonu tarafından belirlenen güzergahı beğenmeyen şehir içi minibüs ve halk otobüsleri, güzergah değişikliği yapılmasını istediler.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan ve daha önce 4 defa ihale yapıldığını hatırlatan Başkan Necmettin Dede, son ihalede 9 tane hattı kiraya verdiklerini söyledi. Sürecin çok sıkıntılı geçtiğini ifade eden Başkan Dede; "Bu sıkıntılı sürecin ardından otobüslerimiz seferlerine başladı. Süreçte sayısız tartışmalar yaşadık. Gerek üniversite yönetimiyle ve gerekse kampus alanının bulunduğu köylerde ikamet eden vatandaşlarımızla tartışmalarımız oldu. Biz öğrencilerin mağdur olmaması için kurum olarak fedakarlılarda bulunduk. Öğrencilerimiz için otobüslerimizi ücretsiz tahsis ettik. Hakaretleri sineye çektik ve öğrencileri düşünerek hareket ettik. Çok şükür ihalemiz tamamlandı ve seferlerimiz başladı" dedi.
İl Trafik Komisyonu tarafından belirlenen güzergahın da sıkıntılar doğurduğunu dile getiren Dede sözlerini şöyle sürdürdü;
"Bu güzergahlar masa başında belirlenmiş ve biz de memnun değiliz. Bu güzergahların sahada uygulamasını gördüğümüzde haklı olduğumuzu herkes görecek. Yüksekokulun yanındaki yurtta kalan öğrenciler kampusa gitmek için 2 araç değiştirecek. Bu çocuklar için büyük külfet doğuracaktır. Bunun yanı sıra üniversite hattında çalışan otobüslerin şehir içi yolcuları aldıkları yönünde iddialar var. Herkes bizi bundan sorumlu tutuyor. Biz kurum olarak ihaleyi yaptık ve sözleşmemizi imzaladık. Güzergah belirleme bizim dışımızda gelişti. Güzergahı, İl Trafik Komisyonu belirler. Öğrenciler ve şoförler her gün bize geliyor ve sitem ediyorlar. Biz defalarca anlattık. Bu konu bizim değil deyip işin içinden sıyrılmak gibi bir gayemiz yok. İl Trafik Komisyonu'nu toplayıp konuyu görüşeceğiz ve sorunu aşacağız. Güzergahlar yeni belirlendi ve belli bir zaman sıkıntı yaşayabiliriz ama bu sorunun kalıcı olarak çözümü için elimizden geleni yapacağız."
(NA-MET-Y)

25.12.2012 15:44:38 TSI

Editör: Wan Haber