Bakan Yılmaz, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını cevapladı. Yılmaz, bedelli askerlik konusunda, "Erbaş ve er sayısı 70 bin azalmıştır. Üniversiteye gidenler arttı. Kısa dönem erbaş ve er sayısı artıyor" dedi.

 


Yılmaz, Suriye'ye girmeyeceklerini belirterek, "Bu milletin menfaati, çıkarı gerekmedikçe hiçbir yere girmeyeceğiz. Risk ve tehdit var. Türkiye'nin hazır olması lazım. Eşkıyayı Türkiye'nin gücü durdurur. Silahlı Kuvvetler bizi koruduğu için yerimizden, yurdumuzdan edilmedik. Ateş olan bölgeye Yezidiler, Türkmenler gelir mi? Bu coğrafyadaki herkesle bir olmak istiyoruz. Bir Yezid'i İran'a gitmek yerine Türkiye'ye geliyor" ifadelerini kullandı.

 

 


Bedelli askerlikle ilgili olarak Bakan Yılmaz, "Eğer yaş 30 olursa 400 bin, 29 olursa 450 bin, 28 olursa 530 bin. Görüşleri alarak Sayın Başbakanımıza ilettik. Talep var. Bu talebi ve Türkiye’nin çevresindeki ateş çemberini dikkate alarak Genelkurmay Başkanlığımız görüşünü bildiriyor. Sonuçta Sayın Başbakanımız karar verecek” dedi.  

Editör: Wan Haber