Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğretim Üyesi Doç.Dr. Murat Terzi, Multiple Skleroz'da (MS) hastalığının kadınlarda, erkeklere oranla 2.5 kat daha fazla görüldüğünü söyledi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) tarafından düzenlenen ve Canik Kaymakamlığı ile Canik Belediyesi desteğiyle "Multiple Skleroz'da (MS) Güncel Gelişmeler" konulu konferans düzenlendi.
Konferansa konuşmacı olarak katılan OMÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Terzi, katılımcılara MS'de güncel gelişmeler hakkında bilgi verdi. MS'nin beyin ve omuriliğin etkilendiği bir hastalık olduğunu belirten Terzi, "Türkiye'de her 100 kişiden yaklaşık 50 kişide görülüyor. Samsun'da da 800 hasta olduğunu tahmin ediyoruz. Bu hastalığın belirtileri görme kaybı, dengesizlik, güçsüzlük, yürüme güçlüğü gibi şikayetleri görülmektedir. Hastalığın kadınlarda görülme oranı, erkeklere göre 2.5 kat daha fazla. Kadınlarda ve gençlerde olmak kaydıyla 20-45 yaş arasında daha sık görülen bir hastalıktır. Çocuklarda ve ileri yaştaki kişilerde çok daha nadir görülüyor. Bu hastalık bulaşıcı değildir, tedavi edilebilen bir hastalıktır" dedi.
Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, OMÜ Rektör Yardımcısı Mahmut Aydın, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, MS hastaları ve hasta yakınları katıldı.
(GKH-SLH-Y)

24.01.2013 16:15:41 TSI

Editör: Wan Haber