Balıkesirli motosiklet tutkunları Sındırgı'da buluşmaya hazırlanıyor.
Balıkesir 10 Riders Derneği başkanı Özgür Candar beraberinde 2. Başkan Ufuk Duman, yönetim kurulu üyesi Dilek Candar ve Sındırgı temsilcisi Gürcan Barak ile birlikte festival ile ilgili görüşmek üzere Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul'u ziyaret etti. Haziran ayının sonunda 3 gün olarak planlanan motosiklet festivalinde; Kortej geçişi, canlı müzik dinletileri, yöresel sanatçıların konserleri, çevre gezileri ve çeşitli yarışmaların yer alacağı kaydedildi. Değişik yerlerde benzer etkinlikler düzenlediklerini belirten dernek başkanı Özgür Candar, "Buraya katılım yoğun olacak, 400-500 motosikletlinin katılımını bekliyoruz. Üyelerimiz Sındırgı'nın Kertil mesire yerini, doğal güzelliklerini merak ediyorlar. Büyük ihtimal Vali bey de gelecek. Güzel bir etkinlik olacağını düşünüyoruz. Desteğinden dolayı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul'a çok teşekkür ediyoruz'" dedi.
İlçenin motosiklet yarışları için çok uygun olduğunu belirten Candar ve beraberindekiler daha sonra yol güzergah bildirim tabelaları, baraj çevresinde kullanılacak alanlar gibi detayları ilgili birimle görüştü. Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul da, Sındırgı ilçesinde ilk defa bir motosiklet festivali yapılacağını, ilçenin tanıtımına katkı sağlayacağını düşündekleri bu etkinlik için 10 Riders Derneği başkanı Özgür Candar ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, "Sındırgı'da her yıl geleneksel olarak yaptığımız Yağcıbedir halı festivalinin yanı sıra bu yıl Sındırgı bambaşka bir festivale daha ev sahipliği yapacak. Dünyanın değişik ülkelerinde yapılan ve hayranlıkla izlediğimiz motor festivali bu kez ayağımıza geldi. 10 Riders Derneği tarafından Emendere Resort Otelimizde yapılacak olan festival 28 Haziranda başlayacak olup 30 Haziranda sona erecek. Balıkesir ve çevresinde bulunan motor tutkunları Haziran ayında ilçemize akın edecek. Yöresel halk oyunları, çeşitli gösteriler, yarışmalar ve konserler de izleyenleri mest edecektir" dedi.
Yağcıbedir Halı Festivalinin yanı sıra, yine yapılması planlanan Yörük Şenliği gibi etkinliklerle birlikte Sındırgı'nın bu yılı şenliklerle geçireceği kaydedildi. Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, motosiklet festivali için ilçemize dışarıdan 5 bin kişilik bir katılımın olmasını beklediklerini söyledi.
(YU)

17.01.2013 17:50:42 TSI

Editör: Wan Haber