Köy Hizmetleri'nde motor ustası olarak çalıştıktan sonra emekli olan Şenol Tekin, emeklilik dönemini ev ve uçak maketi yaparak değerlendiriyor.
Şenol Tekin, evinin bir odasını maket imalatında kullanmak üzere küçük bir atölyeye dönüştürdü. Boş zamanını maket yaparak değerlendirdiğini söyleyen Tekin, "Emekli olduktan sonra beklediğimden fazla boş vaktim olduğunu fark ettim. Doğada gezmeyi hobi haline getirmiştim. Fakat yine de geride değerlendirmem gereken zaman boldu. Ticari hedef taşımadan ev maketleri yapmaya başladım. Çevremdeki insanlar yaptığım maketlerin çok güzel olduğunu söyleyince işi biraz daha büyüttüm. Şu anda daha büyük ve özellikle büyük köy ve yayla evleri, bugünlerde ise gururumuz Türk Yıldızları'nın maketleriyle uğraşılarımı sürdürüyorum. Yaptığım eserlerin bitiminde ortaya güzel eser çıkınca ve beğeniler artınca mutlu oluyorum. Belki ileride yaptıklarımı sergileyerek toplumun huzuruna çıkarım. Yaptıklarımdan maddi beklenti içinde değilim. Hediye ve bağış olarak vermeyi düşünüyorum" dedi.
Yaptığı ilk çalışmasını Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği'ne (LÖSAM) bağışlayan Şenol Tekin, "Çalışmalarımı evde sürdürdüğüm için aile fertleriyle beraberim. Onlar da tasarım konusunda önerileriyle bana yardımcı oluyorlar. Uğraşım aynı zamanda beni psikolojik açıdan da rahatlatıyor" diye konuştu.
Tekin, insanların boş zamanlarında isterlerse farklı yeteneklerini ortaya çıkarabileceklerini sözlerine ekledi.
Yaptığı maketlerin en büyüğü olan evi LÖSAM'a bağışlayan Şenol Tekin, maketi LÖSAM Sekreteri Kenan Öztürk'e teslim etti.
(SAM-SLH-Y)

05.01.2013 12:10:16 TSI

Editör: Wan Haber