İsviçre Konsolosluğu önünde bir araya gelen motor tutkunları, geçtiğimiz günlerde motosikletli evli bir çifte çarpıp kaçtığı iddia edilen İsviçre'nin İstanbul Konsolosu Floiran Köppel'in eşi Andrea Köppel'e tepki gösterdi.
Beşiktaş Cevdetpaşa Caddesi'nde meydana gelen kazada, İsviçre Konsolosu Florian Köppel'in eşi Andrea Köppel kullandığı ciple önünde seyreden Doğan Durmuş İnal (49) ve eşi Filiz İnal'ın (41) bulunduğu 34 JS 2612 plakalı motosiklete arkadan çarpmış ve kazada Filiz İnal ağır yaralanmıştı. İnal'ın yoğun bakımdaki tedavisi sürerken, İsviçre Konsolosluğu önünde bir araya gelen motor tutkunları çifte çarpıp kaçtığı iddia edilen Köppel'e tepki gösterdi. Motor tutkunlarının eylemine Filiz İnal'ın eşi Doğan Durmuş İnal da destek verdi.
Motorcular yaptıkları açıklamada, "İsviçre Konsolosu'nun eşi kendi ülkesinde buna cesaret edemeyeceği gibi ülkemizde de hiç kimsenin buna cesaret edememesi için 'bırakıp kaçma' cinayet sayılana kadar biz hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.
Eşi Filiz İnal'ın sağlık durumu hakkında açıklama yapan Doğan Durmuş İnal, "Eşimin hayati tehlikesi devam ediyor. Bekliyoruz, 1 ay daha yoğun bakımda kalacağı söylendi. Biraz korkutuyor tabi beni. Hepimiz dua ediyoruz. Onlar olmasa ben buralarda olamazdım zaten. Ben bunlar sayesinde bu gücü burada topluyorum. Ben hayatımda ilk defa böyle bir şey yaşıyorum ve ilk defa bu kadar insanın bana destek verdiğini hissediyoruz. Tek başıma kalsaydım bilmiyorum ne olurdu?" diye konuştu.
Eyleme destek veren bir motor tutkunu kadın ise, "Bizim genel olarak vermek istediğimiz mesaj motosikletlerin fark edilmesidir. Ancak burada bugün toplanmamızın sebebi yaralayan bir kazaya karışıyorsunuz ve hiçbir şey olmamış gibi kaderine bırakıp gidiyorsunuz. Herkesi motosikletleri fark etmeye davet ediyoruz. Eğer hayati tehlike çok daha fazla olsaydı ki, şu anda da ne olacağı belli değil, bu cinayete teşebbüstür" dedi.
Açıklamanın ardından motorcular sessizce dağıldı.
(MH-ET-CC-Y)

13.02.2013 13:25:52 TSI

Editör: Wan Haber