Manisa Otomobil Sporları Kulübü (MOSK) ile Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, MOSK üyelerine olası afetlerde arama-kurtarma, acil yardım, kimyasal, biyolojik tehlikeleri karşı korunma yöntemleri konusunda eğitim veriliyor.
AFAD Müdürlüğü brifing salonunda düzenlenen eğitimler bir hafta sürecek. Eğitimin ilk gününde arama kurtarma teknisyeni Şerif Yılmaz tarafından, olası afetlerde, trafik kazalarında arama-kurtarma çalışmaları ile acil yardım konularında bilgiler verildi. Ardından İl AFAD Müdürlüğü personeli Ali İhsan Zeybek, olası kimyasal, biyolojik ve nükleer tehlikelerde neler yapılması gerektiği konusunda kulüp üyelerini bilgilendirdi.
Resmi üye sayısının 16 olduğunu söyleyen Manisa Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Orhan Güzel, "Facebook'ta 3 bin 200 takipçiye ulaştık. İmzaladığımız protokol ile, bundan sonra katılacağımız arama-kurtarma çalışmaları resmiyete dökülmüş oluyor. Artık kulübümüzün tüm ekipmanları, araçları ve üyeleri her zaman olası bir afet durumunda il müdürlüğümüzle koordineli çalışmaya hazır durumda. Alacağımız eğitimler ile arama-kurtarma çalışmalarına daha profesyonel bir şekilde katılmış olacağız'' diye konuştu.
(AY-ERG-Y)

15.12.2012 17:38:33 TSI

Editör: Wan Haber