Sümela'nın Şifresi Temel'in ardından vizyona giren serinin ikinci filmi Moskova'nın Şifresi Temel filminin oyuncuları Cinemarine Çorlu Sinemalarında izleyiciyle buluştu. Hayranları ile bol bol fotoğraf çektiren film oyuncuları, filmin bir bölümünü de salonda seyircilerle birlikte izledi.
Cinemarine Sinemaları fuayesinde gerçekleştirilen kokteylle başlayan etkinlikte ilk olarak film oyuncuların kurulan platformda seyircilerin filmle ilgili sorularını yanıtladılar. Filmin bir üçleme olarak başladığını belirten başrol oyuncularından Alper Kul: "İlk olarak Sümela'nın Şifresi Temel, şimdi Moskova'nın Şifresi Temel vizyonda serinin üçüncü filmi olarak da Barcelona'nın Şifresi'ni çözeceğiz. Barcelonalı futbolcu Xavi'yi kaçıracağız bordo mavili Barcelona'dan kaçıracağımız oyuncu yabancılık çekmesin diye de Trabzonspor'da oynatacağız" dedi.
Filmle ilgili olarak bilgiler aktaran ve seyircilerin yönelttiği sorulara yanıt veren Alper Kul ve diğer oyuncular daha sonra hayranları ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Filmle ilgili değerlendirmelerde bulunan ünlü oyuncu Salih Kalyon: "Film çok güzel gidiyor sabah Edirne'deydik oradan buraya geldik. Dün Bursa vardı, ondan önceki gün Kütahya daha önce İzmir. Her yerde film Karadeniz bölgesinde olmasına rağmen Türkiye'nin her yerinde ve bütün ülke genelinde her bölgenin ayrı güzellikleri, ayrı kültürü ayrı tatları var. Onun için bütün insanları filmde toplamaya çalıştık. Bir bölgede çekilmesine rağmen yurdun her yerinde aynı reaksiyon geliyor. Çünkü biz insanları eğlendirmek için onlara bir Karadenizli Temel tiplemesini sunmaya çalışıyoruz. Herkesin kafasında bir Temel var, Temel hikayesi var. Onun için genelde ortak noktalar, şu bölgede daha fazla reaksiyon, bu bölgede daha fazla reaksiyon diye bir şey yok genelinde çok memnunuz. Yoğun ilgi var, çok memnunuz. Bakalım ikincisi de çok beğenilirse bize cesaret verirse bir üçüncüsü de kızağa konur" dedi.
Yeni projeleri olduğunu da sözlerine ekleyen Kalyon: "Şu anda bir diziye başlıyoruz. Çarşamba günü çekimler başlıyor. Ali Ayşe'yi Seviyor diye bir dizi. Baba oğul oynuyoruz, mahallede anne kıza aşığız. Diğer kahramanlarla beraber neşeli bir dizi hazırlığı içerisindeyiz. Sanırım Çarşamba günü dizi başlar Ocak ayının ikinci ya da üçüncü haftasında da vizyona girer" diye konuştu.
Filmin başrol oyuncusu Temel karakterini canlandıran Alper Kul da fırsat buldukça farklı farklı şehirlerde galalar yaptıklarını dile getirerek: "İlk Trabzon'da başladık. Bir filmi bir şehirde çektiğinizi zaman o şehir sizin nazınıza katlanıyor. Yolunu kesiyorsunuz ister istemez rahatsız oluyor şu taraftan geç buradan geçme dur, bağırıyorsunuz, çağırıyorsunuz hizmet ettiğimiz yerde şehir insanlarına bizim onlara nazımız geçtiği için biz de Trabzon'da yapmak istedik galamızı ilk filmde de ikincisini de öyle yaptık, teşekkür mahiyetinde Karadeniz halkına. Sonrasında farklı farklı şehirlerde ufak galalar düzenledik. Bu sene de Bursa, Kütahya, İzmir, Edirne, Çorlu ile başladık, devam ediyoruz. Ufak imza günleri düzenliyoruz beraber herkesle birlikte filme girip izliyoruz. Farklı farklı yerlerde, farklı farklı coğrafyalarda görüyoruz. Moskova'nın şifresinden sonra Barcelona'nın şifresi var. Daha iyi bir film nasıl çıkarırız araştırmasını da bir taraftan yağmış oluyoruz. Gerçekten teşekkür ederiz. İnsan onore oluyor, gurur duyuyor. Gayet böyle ailenin ferdi olarak karşılanmak insanı çok mutlu ediyor. Barcelona'nın şifresi ile final görünüyor üçlemenin üçüncü filmi olacak" şeklinde konuştu.
Turgay karakterini canlandıran Ruhi Sarı ise: "Her gittiğimiz yerde ilgiyle karşılaşıyoruz. Karadeniz dışında filmi görmek bizi mutlu ediyor. İkinci filmle birlikte gidebildiğimiz her yere gitmek niyetindeyiz. Bazı illeri gezdik önümüzde daha gideceğimiz iller var. Seyircilerin nasıl tepki verdiklerini görmüş oluyoruz. Kulaktan kulağa duyduğumuz şeylerle değil bizzat yerinde görmüş oluyoruz" dedi.
Filmde Cemil karakterini canlandıran İsrafil Köse grafik yükselttiklerini dile getirerek: "Birinci filmi yaptık halk beğendi. Bir yere geldik şimdi ikinci filmi yaptık bir yere daha geliyoruz. Artık kademe kademe gidiyoruz. Umarın finali uzun bir maceradan sonra yaparız. Tabi ki biz Karadeniz'e has bir iş yapıyoruz. Ama illa Karadenizliler olacak diye bir şey yok. Amacımız burada tamamen ülkeye, ülkenin geneline Karadeniz kültürünü, Karadeniz'in yaşam tarzını o mizahıyla o dogmatikliğiyle onu anlatmak" dedi.
Çeşitli projelere hazırlandığını ve yakın zamanda Çorlulu tiyatro severlerin karşısına çıkacağını da belirten Köse: "Fetih 1453 dizi olacak ona başlayacaktık ama şu an biraz ertelendi. Harem dizisinde belki çalışma olasılığım var. İffet dizisi Eylül'de bitince böyle kaldık ama üçüncü filme hazırlanıyoruz. Üçüncü filmimizin projesi var. Tiyatro devam ediyor, çocuk tiyatrosu yapıyorum. Hatta Çorlu'ya da geleceğiz. 15 gün sonra Çorlu'ya gelip oyun oynayacağız. Geçen Trakya Dans Festivaline gelmiştik o zaman buradaydık. Daha başka büyük oyunumuz var Sefilcikler diye o oyunla da geleceğiz. Çorlu bize yakın, yanımızda sürekli burada olacağız" diye konuştu.
Film oyuncuları daha sonra Cinemarine Sinemaları Salonunda vatandaşlarla birlikte Moskova'nın Şifresi Temel filmini izlediler.
(SŞ )

11.12.2012 19:29:25 TSI

Editör: Wan Haber