"Sümela'nın Şifresi-Temel" filminin devamı olan "Moskova'nın Şifresi-Temel" filminin Edirne'de yapılan galası büyük ilgi gördü.
Senarist Yılmaz Okumuş'un kaleme aldığı, yönetmenliğini Adem Kılıç'ın üstlendiği filmin galası, Margi Alışveriş Merkezi'ndeki Cinemarine Sinema Salonu'nda gerçekleştirildi. Galaya; Vali Yardımcısı Salih Altınok, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar ve çok sayıda davetli katıldı.
Yönetmen Adem Kılıç'ın da yer aldığı galaya filmin başrol oyuncularından Temel karakterini canlandıran Alper Kul, İmam Necati rolünü canlandıran Salih Kalyoncu ve Cemil rolünü canlandıran İsrafil Köse, hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektirdi.
SALİH KALYON: "EDİRNE DEYİNCE ÇOCUKLUĞUM AKLIMA GELİYOR"
Filmin başrol oyuncularından Salih Kalyon, tüm Türkiye'yi karış karış gezerek filmin tanıtımını yaptıklarını belirtti. Edirne deyince aklına hep çocukluk yıllarının geldiğini ifade eden Kalyon, "İlkokula gittiğim zamanlar 'Edirne'den Van'a kadar, Benim güzel bir yurdum var, İster savaş ister barış, Vermem ondan bir karış' şiirleriyle büyüdüm" dedi.
ALPER KUL: ÜÇLEME, "BARSELONA'NIN ŞİFRESİ-TEMEL" FİLMİYLE SONA ERECEK
Bir diğer başrol oyuncusu Alper Kul ise filmin üçleme olarak başladığını belirterek üçüncü filmin Barselona'da çekileceğini belirtti. Serinin son filmi "Barselona'nın Şifresi-Temel" filminin çekimlerinin ileriki tarihlerde yapılacağını belirten Kul, "Moskova'nın Şifresi-Temel" filmi 10 gündüz vizyonda. Çok güzel tepkiler alıyoruz. 81 ili geziyoruz. Buradan Çorlu'ya geçeceğiz. Salonlara gidip reaksiyonlara bakıyoruz. Vatandaşlara birlikte filmlerin birlikte izliyoruz" dedi.
"EDİRNE CİĞERİNİN HASTASIYIZ"
Edirne ciğerinin lezzetinden de bahseden Alper Kul, "Edirne ciğerinin hastasıyız. Gecenin bir yarısı Edirne'ye gelir, ciğer yer ve İstanbul'a döneriz" dedi.
Filmin yönetmeni Adem Kılıç da filmin ilerleyen günlerde Moskova ve diğer Türk Cumhuriyetleri'nde vizyona çıkacağını ifade ederek, filmin Türkiye'den bir hafta önce Avrupa'da vizyona çıktığını kaydetti.
Konuşmaların arından kokteyle geçildi. Kokteyl sonrası film ekibi ve davetliler, çekimlerinin bir bölümü Rusya'da yapılan ve Moskova'dan Trabzon'a uzanan hikâye boyunca yaşananları esprili bir dille anlatan filmi birlikte izledi. Bu arada filmin başrol oyuncularından Alper Kul'un esprileri, galaya katılanları kendinden geçirdi. Diğer yandan film ekibine Edirne mis sabunu hediye edildi.
(ORA-ÖK-Y)

10.12.2012 17:08:25 TSI

Editör: Wan Haber