Rusya'nın başkenti Moskova'da bu yıl ikincisi düzenlenen kardan adam festivali renkli görüntülere sahne oldu. Moskova Çocuk ve Gençler Kültür Merkezi organizatörlüğünde gerçekleştirilen "Kar Adamları Savaşı" festivaline katılan yüzlerce yarışmacı, kardan adam yapma hünerlerini ortaya koydu.
Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 derecede seyrettiği Moskova'da aşırı soğuk hava dolayısıyla kartopu yapmakta zorlanan yarışmacılar, durumdan çıkış yolunu donmuş karı su dökerek yumuşatma yöntemine başvurmakla buldu. Yaklaşık dört saat devam eden yarışmada küçük takımlar halinde çalışan yarışmacılar, dondurucu soğuktan fazla etkilenmemek için dans ederek eğelenirken sıcak çay ve kahve içmeyi de ihmal etmediler. Yarışmacılardan tek şart olarak yapacakları kar adamının üç ayrı kartopundan oluşması istenirken, hazırlanacak kar adamının şekli ve rengi ise tamamen yarışmacıların kendi fantezilerine bırakıldı.
İHA'ya açıklamada bulunan yarışma organizatörlerinden Mariya Orlenko, "Bu yarışmaya ikinci kez ev sahipliği yapıyoruz. Geçen seneki yarışmamıza toplam 68 takım katıldı. Bu sene ise 310 takım yarışıyor. Eğer her bir takımda ortalama olarak 2 ile 5 arasında yarışmacı bulunduğunu dikkate alsak bu seneki toplam yarışmacı sayısının geçen yıla kıyasla en az 3 kere arttığını görüyoruz. Bu festival başkentlilere açık ve temiz havada eğlenme ve aynı zamanda sanat becerilerini sergileme fırsatı sağladığı için her geçen yıl daha da büyük ilgi göreceğinden eminiz" dedi.
Tatyana İgnaşeva isimli yarışmacı ise yaptığı açıklamada, "Bugün kar hiç yapışmıyor. Dolayısıyla kardan adam yapmak için kovayla su getirmek zorunda kaldık. Benim hazırlayacağım kar adamım cadı heykeli şeklinde olacak. Yapacağımız cadıyı renkli elbise ve saçlarla süsleyerek çok güzel olmasına çalışacağız" şeklinde konuşurken, Viktoriya Zabuleva isimli diğer bir yarışmacı ise "Biz bu yarışmanın yapılacağını sokaktaki bir ilanda görünce hemen yarışmaya katılma kararı aldık. Yarışma organizatörlerinin sitesinde kaydımızı yaptırdıktan sonra yarışmaya katılma hakkı kazandık. Bu yarışmada bana arkadaşlarım da yardımcı oldu. En zorlandığımız şey ise karın yapışmamasıydı. Dolayısıyla kardan adam yapmak için 5 litre su kullandık" dedi.
Svetalana Vinogradova isimli yarışmacı da özellikle havanın aşırı soğuk olması dolayısıyla çok zorlandıklarını belirtirken, "Özellikle ellerimiz donduğu için çok zorlandık. Bu nedenle sık sık çalışmalara ara vermek zorunda kaldık. Ayrıca karın yapışmıyor olması da çalışmamızı olumsuz etkiledi. Ama tüm bu zorluklara rağmen arkadaşlarımla birlikte yaptığımız kar adamının jüri tarafından beğenileceğini umut ediyoruz" dedi.
Yarışma sırasında hazırlanan kardan adamların resimlerinin internet sitesinde yayınlanacağı ve vatandaşların verecekleri beğeni oylarıyla yarışma galibinin belirleneceği bildirildi.
(AK-CTŞ-D)

20.01.2013 10:29:25 TSI

Editör: Wan Haber