Moskova Hayvanat Bahçesi'nde önceki gün dünyaya gözlerini açan goril yavrusu, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.
Moskova Hayvanat Bahçesi, yeni sakinine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Nesli tükenme tehlikesi altında olan ve sınırlı ortamlarda nadiren doğuran gorillerin Moskova Hayvanat Bahçesi'nde ikinci kez doğum yapması büyük sevinçle karşılandı. Dünyaya geldiği ilk günlerde bir an bile annesinin kucağından inmeyen sevimli yavrunun ve annesinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Yavru gorili görmek için hayvanat bahçesine akın eden Moskovalılar ise maymunlarla bolca fotoğraf çektirdiler.
İHA'ya açıklamada bulunan Moskova Hayvanat Bahçesi Basın Sözcüsü Yelena Mendosa, "Moskova Hayvanat Bahçesi tarihinde ikinci kez goril yavrusu dünyaya geldiği için gurur duyuyoruz. Henüz cinsiyetini tespit edemediğimiz için isim vermediğimiz yavru goril, annesinin ve yakın akrabalarının yakın ilgisi altında bulunuyor. Anne gorilin çok şefkatli bir anne olduğunu hissettik. Şöyle ki, yavrusunu rahatsız etmemek için ani hareketler yapıyor ve sürekli onu sütle besliyor" dedi.
Bu arada yavru gorilin annesinin İsviçre'den, babasının ise Almanya'dan Avrupa Nesli Tükenmekte Olan Canlıları Koruma Programı çerçevesinde Moskova'ya getirildiği bildirildi.
(AK-CTŞ-CC-D)

09.02.2013 12:02:25 TSI

Editör: Wan Haber