Rusya'da geleneksel yılbaşı kutlamaları için kesilen ancak elde kalan Noel ağaçları, hayvanat bahçesindeki fillerin yiyeceği oldu.
Moskova Hayvanat Bahçesi'ndeki filler, son bir haftadır, Noel kutlamaları için satışa sunulan fakat alıcı bulamayan ağaçlarla besleniyor. Hayvanat bahçesine akın eden Moskovalılar da, günde beş kere beslenen fillerin yemek saatlerini merakla bekliyor. Fillerin sadece taze Noel ağaçlarıyla beslediklerini ifade eden hayvanat bahçesi yetkilileri, evde tutulan Noel ağaçlarının hayvanlar için zehirli olabileceğini ifade etti.
İHA'ya açıklamada bulunan fil bakıcısı Rinat Cumagaliyev, "Bu sene Moskova Hayvanat Bahçesi'ne 2 binden fazla Noel ağacı getirildi. Bunlardan 500 tanesini fillere vereceğiz. Tabii kullanılmayan Noel ağaçlarının, çöpe atılacağına bu şekilde değerlendirilmesi çok iyi. Taze Noel ağacını filler de çok beğendi. Ama Noel ağacı onların başlıca yemeği değil, sadece ek gıdalarıdır. Noel ağaçları her ne kadar yüksek besin değerine sahip olsalar da, çok tüketilmesi bazı sorunlara yol açabilir. Dolayısıyla filleri azar miktar Noel ağaçlarıyla besliyoruz" dedi.
Fillerin ay sonuna kadar Noel ağacıyla beslenecekleri bildirildi.
(İHA-OK-D)

09.01.2013 16:39:50 TSI

Editör: Wan Haber