Adana'da bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan'ın Kenya'dan Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü olan 15 Şubat'ta gerçekleştirmeyi planladıkları korsan gösteride kullanılmak üzere molotof kokteyli, havai fişek ve el yapımı bomba malzemesi temin etmek için kuyumcu soyan bir kişi ile ona yardım ettiği ileri sürülen 2 kişi yakalandı. Operasyonda yakalananlardan birinin, daha önce korsan gösteride polise atarken bombanın elinde patlaması sonucu serçe parmağı kopan kişi olduğu ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre, 22 Ocak 2013 günü merkez Seyhan ilçesi Ova Mahallesi'nde saat 16.00 sıralarında Şakirpaşa Caddesi üzerinde bulunan kuyumcunun önüne gelen kar maskeli bir kişi, yol çalışması nedeniyle kaldırımda bulunan kilit parke taşını alarak kuyumcunun camını kırıp vitrindeki 52 bileziği alarak kaçtı. Zanlı daha sonra kendisine gözcülük yapın arkadaşıyla birlikte Ova Mahallesi ara sokaklarında izlerini kaybettirdi. Bir süre sonra olay yerine gelen polis çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonucunda polis görgü tanıklarınında ifadesiyle olayı daha önce terör örgütü propagandası yapmak suçundan kaydı bulunan B.K'nin (17), vitrine taş atıp 52 bilezik çaldığını belirledi. Polis araştırmayı derinleştirdiğinde soyguncuya gözcülük yaparak yardım eden şahsın daha önce polise atarken bombanın elinde patlaması sonucu serçe parmağını kopan B.Y. (17) olduğu öğrenildi. Ayrıca B.Y.'nin B.K. ile altınları çaldıktan sonra B.Y.'nin ağabeyi Ali B.'nin yanına gittiğini şahsın "ortalık çok karışık, bu altınları gömelim sizde ortalıkta görünmeyin" dediği belirlendi. Polis, bunları öğrendikten sonra şahısları yakalamak için operasyon başlattı. Yapılan operasyonda HES inşaatında çalışmak üzere Kozan'a giden B.Y. ve B.K. Kozan'da; Ali B. ise Adana'da gözaltına alındı. Şahıslar sorgulanmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği'ne getirildi.
Polisin yaptığı araştırma sonucu, şahısların bölücü terör örgütü PKK'nın liderinin Kenya'dan Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü olan 15 Şubat günü korsan gösteriler yapmak ve bu gösterilerde molotof kokteyli, havai fişek ile bomba yapmak için kuyumcu soygunu yaptıkları, ayrıca soygundan elde edilen paranın yarasının ise PKK'ya verileceğini öğrenildi. Şahıslardan B.K. kuyumcu tarafından teşhis edildikten sonra çıkartıldığı mahkemede tutuklandı. Altınların gömülme fikrini veren Ali B. ile şahsa gözcülük yaparak yardım eden B.Y. ise bugün adliyeye sevk edildi.
(FKE-AKL-AŞ-Y)

02.02.2013 10:28:19 TSI

Editör: Wan Haber