Moldova'nın İstanbul Başkonsolosu Veaceslav Filip, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası'nı (YTSO) ziyaret etti. Filip, "Moldova ile Türkiye arasında vizenin 2013 yılı Mayıs ayı sonuna kadar kalkmasını bekliyoruz" dedi.
Moldova İstanbul Başkonsolosu Veaceslav Filip YTSO'yu ziyaret etti. YTSO Başkanı Celal Özel ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Filip, Türk yatırımcıları Moldova'ya davet etti. Moldova'nın tarım alanında önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Filip, Yalova'nın Türkiye'nin çiçek ambarı olduğunu söyledi. Bu sektördeki yatırımcıların Moldova'ya gelmeleri halinde her türlü kolaylığın sağlanacağını dile getiren Filip, Moldova'da birçok Türk yatırımcının da olduğunu vurguladı.
YTSO Başkanı Celal Özel, her iki ülke arasındaki vize uygulamasının bir an önce kaldırılması gerektiğine dikkat çekerek, "Halen uygulanan vize iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesini yavaşlatıyor. Vize ortadan kalkarsa ticaret başta olmak üzere her türlü ilişki daha hızlı gelişecektir" diye konuştu.
Bunun üzerine bir kez daha söz alan Moldova İstanbul Başkonsolosu Veaceslav Filip, "Türkiye ile Moldova arasında vizenin kaldırılması adına gereken adımlar geçtiğimiz aylarda atılmıştı. Buna yönelik çalışmalar da devam ediyor. Bizde vizenin kaldırılmasının her iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde olumlu bir rol oynayacağı kanaatindeyiz. Ben vize uygulamasının mayıs ayı sonuna kadar kaldırılmasını bekliyorum" dedi.
(SÇ-MŞ)

06.02.2013 12:43:55 TSI

Editör: Wan Haber