Türk Hava Kurumu Düzce Şubesi, 88. Kuruluş yılı kutlamaları çerçevesinde Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlediği model uçak kursuna katılan 20 öğrenciye sertifika verdi.
Türk Hava Kurumu Düzce Şubesi Saymanı Basri Varol amaçlarının gençlere farklı bir hobi kazandırmak olduğunu söyleyerek, "Bizim en önemli amacımız geçleri sokaktan ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Havacılığa ilk adımlarını atmalarını sağlamak aslında güzel bir hobi edinmelerine vesile olmak. 12'si Halk Eğitim Merkezi 8'i de kurumumuzda olmak üzere toplamda 20 kişiye model uçak kursu verildi. Biz zamanımızdan fedakarlık yaparak öğrencilere istedikleri saatlerde ders vermeye çalıştık" dedi.
2009 yılında yeniden açılan şubenin Düzce'de önemli çalışmalara imza attığını dile getiren Varol şöyle devam etti:
"Şubemiz 4 yıl kapalı kaldı. 2009 yılında yeniden kurulduk. O günden bu güne kadar toplam 446 öğrenciye sertifika verildi. Serbest Uçuş Rehber Öğretmenlik Kursu düzenlendi ve 18 kişiye sertifika verildi." Varol konuşmasının ardından kursu başarıyla tamamlayan 20 öğrenciye sertifikalarını verdi.
Türk Hava Kurumu Düzce Şubesi Saymanı Basri Varol Gümüşova da, Radyo Kontrollü Uçak Pisti yapılacağını açıkladı. Varol, pistin Düzce'de hava turizmini canlandıracağına dikkat çekti.
Yakabaşı Köyünde 5 bin metrekarelik alanda kurulacak uçak pisti için genel başkanlıktan uygun görüşün alındığını kaydeden Varol şöyle konuştu:
"İlimize Radyo Kontrollü Uçak Pisti kazandırılması amacıyla yapılan çalışmalar sonucunda, Gümüşova İlçesi sınırlarındaki Yakabaşı Köyünde bulunan mülkiyeti mera vasfı olan arazinin 5 bin metrekarelik alan üzerine yapılması genel başkanlığından gelen teknik personellerinde uygun görüşü alınmış olup, ilgili kurumlarla yazışmalara başlanmıştır."
Varol alanın piste dönüştürülmesi için uygulanacak çalışmaları da şöyle sıraladı:
"Yapılan yerin incelemesi neticesinde arazinin üstünde bulunan çalıların temizlenmesi arazinin üst yapısının düzenlenmesi, sabit rüzgar yönüne 100 çarpı 50 metre boyutlarında sert zeminli pist yapılması halinde radyo kontrollü model uçak uçuşları ve eğitiminin verilmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir."
Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.
(AY-UU)

16.02.2013 13:21:15 TSI

Editör: Wan Haber