Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu hakkında mobilyacılar bilgilendirildi.
Esnaf sarayındaki seminer öncesi bir konuşma yapan Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Aybil, "Bu akşamki seminerimizin konusu, 6331 sayılı yeni İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu kapsamında işverenlerimizin sorumlulukları, iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı alınması gereken tedbirlerdir. Esnafımıza yeni kanunişverenlerimize ne gibi hükümlülükler getiriyor, mesleki riskler nelerdir, muhtemel kazalar, kazaların getirdikleri ve götürdükleri, işverenlerin sorumlulukları, risk analizleri, acil eylem planları, periyodik sağlık taramaları ile tüm iş sağlığı ve güvenliği konularında bilgilendirme yapılacak. Yeni yasa ile beraber yürürlüğe giren kanun kapsamında mağdur olmak ve ağır maddi cezalar ile karşı karşıya kalmak istemeyen esnaflarımızın bu konuda ciddi bir çalışma yapması ve uzmanlardan destek alması gerekmektedir" dedi.
Programın konuşmacıları İş Güvenliği Uzmanı Yavuz Doğan ve Kulak-Burun-Boğaz Uzmanı Dr. Mehmet Ali Cantürk, yeni kanun hakkında mobilyacılara bilgi verdi.
(SB-MŞ)

11.01.2013 14:52:46 TSI

Editör: Wan Haber