AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, mobilya sektörünün önündeki engellerin kaldırılması için meclise önerge verdi.
Şahin, İnegöl'deki basın kuruluşlarını ziyaret etti. Mobilya sektörünün önündeki engellerin kaldırılması, markalaşma ve ihracata yönelik üretimin artırılması için meclis araştırması açılması talebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına önerge verdiğini söyleyen Milletvekili Şahin, "AK Parti grubu önergeyi kabul etti. Meclis Başkanlığı önergeyi sıraya aldı. Uygun bir zamanda komisyon kurulması ile alakalı çalışmalara başlayacağız. Meclisin bunu onaylaması gerekiyor. Komisyon kurulduktan sonra sektörü ameliyat etmek için çalışacağız. Sektörü dinleyeceğiz. İnşallah bunda başarılı olacağımızı ümit ediyorum" dedi.
Türkiye'nin dünya mobilya ihracatındaki payının yüzde 1 seviyesinde olduğunu, ihracatta dünyada ilk 20'de yer aldığını anlatan Şahin, almaktadır. "170'ten fazla ülkeye ihracat yapılmasına rağmen ihracatta istenilen seviyeye ulaşılamaması sektörün iç piyasaya dönük yapılanması kadar modern, tasarım odaklı üretimin yeterince kullanılmayışı da önemli bir unsurdur. Ayrıca finansman meselesi, özellikle küçük ve orta ölçekli firmaların dış pazarlar konusunda bilgi eksikliği ihracatta yaşanan diğer bir önemli problem olarak sayılabilir. Bu çerçevede ülkemizdeki tüm sanayi sektörlerinde olduğu gibi mobilya sektörü için de makro ekonomik istikrarın sağlanması ve büyümenin sürdürülmesi, yapısal reform çalışmalarının devam ettirilerek üretim ve yatırım ortamının iyileştirilmesi lazım" diye konuştu.
(SB-MŞ)

19.02.2013 12:25:22 TSI

Editör: Wan Haber