Mobilya sektörüne yenilik ve kolaylık getirecek her türlü proje fikrini buluşturacak Mobilya Ar-Ge Proje Pazarı, Mayıs ayında Mersin'de yapılacak.
Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nden (AKİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Mayıs 2013'te Mersin'de düzenlenecek olan Mobilya Ar-Ge Proje Pazarı'nın (MAPP) içeriğini oluşturmak ve fikir alış verişinde bulunmak amacıyla Türkiye genelinden akademisyen ve sanayicilerin katılımıyla Mobilya Ar-Ge Proje Pazarı'nın Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Akdeniz Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKİB) koordinatörlüğünde, İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB), İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) işbirliği ile düzenlenmesi planlanan Mobilya Ar-Ge Proje Pazarı ile ilgili yol haritası belirlendi.
MAPP Yürütme Kurulu Başkanı Bülent Aymen, konuyla ilişkin yaptığı açıklamada, birçok alt sektörü içinde barındıran mobilya sektörünün Türk ihracatında ön sıralarda yer aldığını kaydetti. Sektörün, rekabetin çok yoğun yaşandığı uluslararası piyasalarda pazar payının artırılması için fiyat, kalite, markalaşma, lojistik, üretim girdilerine kolay ve ucuz ulaşabilme noktasında kat edilmesi gereken uzun bir yol olduğunun altını çizen Aymen, sektörün inovatif ürün gibi konularda yeni açılımlara ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. Aymen, "Bu noktada Mobilya Ar-Ge Proje Pazarı, sektörde mevcut ürünlerin, uygulamaların yanında henüz sektöre ulaşamamış fikirleri, akademik çalışmaları, eş deyişle sektöre kolaylık ve yenilik getirecek her türlü proje fikrini bir araya getirerek fikir sahibi ve sanayiciyi ortak paydada buluşturmayı sağlayacak" dedi.
MAPP kapsamında neler yapılabileceğine dair beyin fırtınası yapmak üzere akademisyenleri ve sanayicileri bir araya getirdiklerini belirten Aymen, "Projenin başarıya ulaşması açısından bu kişilerin değerli fikir ve önerilerini almak bizim için çok önemliydi" diye konuştu.
(KYM-Y)

19.02.2013 15:39:02 TSI

Editör: Wan Haber