Hilal Mağazaları Genel Müdür Yardımcısı Beytullah Demir, ''Mobilya sektörü, kış aylarında durağanlık gösteren bir sektör. Firmalar, bu durağanlığı aşabilmek için fiyat indirimlerine gidiyorlar. Mobilya almak isteyen vatandaşlar, bu fırsatı değerlendirmeli'' dedi.
Demir, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, mobilya satışı konusunda yaz aylarında görülen yoğunluğun kış aylarında yerini durgun bir döneme bıraktığını ifade ederek, mobilya almak isteyen vatandaşlara, kış aylarında mobilya almalarını tavsiye etti. Beytullah Demir, ''Kış aylarında mobilya almanın tam zamanı olduğunu müşterilerimize söylüyoruz. Çünkü mobilya sektörü, yaz aylarında yoğunluk gösteren düğünler ve taşınmalar nedeniyle çok hareketli, buna karşılık da kışın durağanlık gösteren bir sektör. Kış aylarında görülen bu durağanlığı aşabilmek için mobilya sektörünün lideri konumundaki büyük firmalar, ürünlerin fiyatlarında indirim yapıyorlar. Bu indirimler, perakende satış yapan bizim gibi firmalara da yansıyor'' diye konuştu.
Açıklamasında, ''Ayrıca kış aylarında yapılan kampanyalarda hem daha uygun fiyatla ürün temin etmiş oluyorsunuz hem de daha kısa sürede ürününüzü teslim almış olursunuz'' diyen Demir, şöyle devam etti:
''Bu bakımdan ben müşterilerimizin kış aylarında yapacakları alımlarda, hem fiyat ve zamandan tasarruf sağlayacaklarını hem de Ar-Ge'si bitmiş yeni ürünleri yazın fiyat zamları yapılmadan avantajlı bir şekilde alacaklarını düşünüyorum. Müşterilerimizin mobilyalarını kışın almalarını tavsiye ediyoruz. Bizler gibi perakende sektörünün öncü ve lideri olan firmalar, müşterilere depo konusunda da yardımcı oluyor, destek vermekte. Bizler müşterilerimizin kışın aldıkları mobilya ve beyaz eşyaları depolarımızda muhafaza ediyoruz ve yazın da istedikleri zamanda evlerine götürüp teslim ediyoruz. Böylece müşterilerimiz yazın mobilya alma kaygısını kış aylarında gidermiş oluyor, hem fiyat avantajı sağlamış oluyorlar hem de yazın yapacağı düğüne kadar mobilya masrafını ödemiş, o masraftan kurtulmuş oluyor. Birçok bakımdan bakıldığında, kışın alınacak mobilyanın çok avantajlar sağladığı görülüyor.''
(ZB-Y)

15.01.2013 12:33:14 TSI

Editör: Wan Haber