Mersin'e göçle gelen 3-6 yaş arasındaki çocuklara yönelik hazırlanan ve merkez ilçe Mezitli Belediyesi'nin proje ortağı olduğu "Mobil Bilgi Aracı", ilçede hizmet vermeye başladı. Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Mobil Bilgi Aracı'nı ziyaret ederek, çocuklarla bir araya geldi.
Mezitli Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, özellikle Mersin'e göçle gelen çocukların kent yaşamına uyum sağlamaları amacıyla 3-6 yaş grubu çocuklara görsel, işitsel ve psiko-motor gelişimlerine yönelik oyun ve eğitimlerin verildiği Mobil Bilgi Aracı, Mezitli ilçesi sınırlarındaki mahallelerde hizmet vermeye başladı. Miniklerin eğitici-öğretici çocuk programlarını da izleme imkanı buldukları Mobil Bilgi Aracı, 21 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında Atatürk Mahallesi'nde Mezitli Belediyesi Eğitim ve Araştırma Merkezi yanında küçük misafirlerini ağırlarken, 4 Şubat'tan itibaren de Viranşehir Mahallesi'nde minikleri konuk ediyor. 15 Şubat tarihine kadar burada kalacak olan Mobil Bilgi Aracı'nı Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım da ziyaret ederek, miniklerle buluştu. Otobüsteki 3-6 yaş grubu çocukları kucaklayan Başkan Yıldırım, bir süre çocuklarla sohbet etti. Bilgi aracının eğitmenlerinden çalışmalar hakkında bilgi de alan Yıldırım'a, çocuklar yeni öğrendikleri Atatürk şiirini okudular.
Mobil Bilgi Aracı'nın her hafta bir mahallede olmak üzere Mezitli'de 12 mahallede çocuklara eğitmenler eşliğinde hizmet vermeye devam edeceği bildirildi.
(KYM-Y)

12.02.2013 17:43:12 TSI

Editör: Wan Haber