Akşam gazetesinin haberine göre, MOBESE kameraları geçen hafta sistem hatası verdi ve devre dışı kaldı.

MOBESE kameralarındaki arızayı gidermek için teknik ekip çalışma başlatmıştı ancak arıza henüz giderilememişti. Bu nedenle soruşturmayı kolaylaştıracak kamera görüntüleri elde edilemedi. İlçe genelindeki 73 MOBESE kamerasının büyük bölümü patlamaların olduğu bölgeyi doğrudan görüyordu.

MOBESE'lerdeki "sistem hatası" hala onarılamadı.

50 cenazeye ulaşıldı

Patlamalarda ölenlerin sayısı, dün enkazdan çıkarılan dört kişiyle birlikte 50 oldu. Ancak halen kayıp olan üç kişi var.

Yaralanan 54 kişinin tedavisi ise sürüyor. Yaralılardan üçünün durumu ağır.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ölü sayısının 177 olduğuyla ilgili iddiaları yalanladı.

Bombalar nereden?

Bombaların dünkü haberlerde Suriye’nin Rakka kentinden geldiği iddia edildi. Ardından Rakka’nın muhaliflerin elinde olduğu ortaya çıktı. Bugünkü iddia ise bombaların Lazkiye’den yüklenerek deniz yoluyla getirildiği yönünde.

Vatan gazetesi dünkü haberinde Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) istihbaratına dayanarak, Suriye’nin Rakka kentinde 23 Nisan’da üç otomobile bomba yüklendiğini ve şüphelilerin Türkiye’ye saldırı planladığını, bombacıların Antep, Hatay ve Urfa’da üç ayrı sınır kapısını kullanabileceğini yazdı.

Bugün gazetelerdeki haberlere göreyse, şüpheliler bombaları Suriye’den deniz yoluyla Samandağı’na getirdi, buradan da Antakya’ya götürdüler. BİANET

Editör: Wan Haber