Yazar Miyase Sertbarut Diyarbakır'daki okurları ile bir araya geldi. Genta Kitap Dağıtım sponsorluğunda Diyarbakır'daki bazı okullarda söyleşide bulunanarak kitaplarını imzalayan yazar, öğrencilerden yoğun ilgi gördü.
Çocuk edebiyatı alanındaki masal, öykü ve romanları ile bilinen Miyase Sertbarut, çocukluğunu ömrünün sonuna dek canlı tutabilmemin tek yolunun çocuklar için yazmak olduğunu söyledi. Sertbarut, "Kitaplarımda anlattığım her çocuğu yaşıyorum. Mutlu çocuk, mutsuz çocuk, seven çocuk, nefret eden çocuk, yaramaz çocuk, uslu çocuk, korkak çocuk, kahraman çocuk. Hepsi içimde, yazdıklarımda bana benzeyen ve bana benzemeyen insanları anlattım, size benzeyen ve size benzemeyenleri. Yakınlaştırmak istedim ötedekileri, uzaktan bakmak istedim yakınımdakilere, daha iyi görebilmek ve gösterebilmek için" dedi.
Fasulyem Bulutlara Çıkamaz, Altın Avcıları Plajda, Annemin Kokusu, Kapiland'ın Kobayları, Saat Canavarı, Sis'in Sakladıkları, Sil Baştan Aşk gibi eserleri ile tanınan Miyase Sertbarut, 12 Aralık Çarşamba günü Ortadoğu Koleji, 13 Aralık'ta Bahçeşehir Koleji ve 14 Aralık 2012'de Final Özel Okulları'nda öğrenciler ile buluşacak. Bu tür etkinlikler ile Diyarbakır'daki çocukları, okudukları eserleri oluştaran ile bir araya getirerek, çocuklara okumayı sevdirmeye çalıştıklarını söyleyen Diyarbakır Genta Kitap Dağıtım Sahibi Ersin Sütçü, bu tür kültürel aktivitelerin sayısını artırarak, kitapla tanışmayan çocuklara kitabı sevdirme gayreti içerisinde olduklarını belirtti. Diyarbakır'daki okurları, ilerleyen zamanlarda farklı düşünür ve yazarlar ile buluşturmayı planladıklarını söyleyen Ersin Sütçü, "Şu an TUDEM yayınevi yazarlarından Miyase Sertbarut'u burada ağırlayarak, okurları ile buluşturduk. Bundan sonra da okurları, bu tür etkinliklerde bir araya getirmeyi umut ediyoruz" diye konuştu.
(RB-AKK-Y)

13.12.2012 19:05:11 TSI

Editör: Wan Haber