MİT TIR'ları haberi nedeniyle 92 gün tutuklu kalan ve Anayasa Mahkemesi'nin verdiği hak ihlali kararıyla tahliye edilen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dünar, haberinin kaynağını açıkladı.

Adana'da durdurulan MİT tırlarıyla ilgili belgeleri yayınladığı için 3 ay boyunca Silivri'de tutulan Can Dündar'ın cezaevinde yazmaya başladığı "Tutuklandık" isimli kitabı çıkıyor.

MİT TIR'LARI HABERİNİN KAYNAĞI

Dündar kitabında MİT TIR'ları görüntülerinin kendisine "solcu bir milletvekili dostu" tarafından getirildiğini açıkladı. Can Dündar bu milletvekilinin kimliğini ise vermiyor. Dündar'ın tanımına uyan veki sayısı düşünüldüğünde şimdi herkes kim bu 'solcu milletvekili' diye soruyor.

Can Dündar kitabında o kısmı şöyle aktarıyor;
"Cumhuriyet uzun zamandır konuyu takibe almıştı. 8 Mart 2015’te Ahmet Şık, açığa alınan Savcı Aziz Takçı’yla görüşmüştü ve bu görüşmeyi manşete taşımıştı. Baskının görüntülerine çok yaklaştığımızı hissediyorduk.

Nihayet 27 Mayıs Çarşamba günü öğleden sonra solcu bir milletvekili dostum getirdi görüntüleri…
“Merak ettiğin şey bu flash diskin içinde,” dedi.

CAN DÜNDAR BİLE BİLE DEVLET SIRRINI İFŞA ETTİ

Can Dündar'ın eline gelen belgeleri yayınlaması durumunda tutuklanacağını bildiği , dahası 'bile bile devlet sırrı ifşa ettiği' ortaya çıktı. Can Dündar'ın kitabında yazdığına göre belgeleri gören Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı avukat Akın Atalay “Bunun ‘devlet sırrı’ olduğunu söyleyerek ‘Devletin sırrını ifşa’, ağır ceza gerektiren suçtur. Tutuklama kaçınılmaz…” demiş. Can Dündar buna rağmen belgeleri yayınlamış.

Editör: Wan Haber