Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Misis Antik Kenti kazılarını uluslararası boyuta taşımayı hedeflediklerini söyledi.
Misis Arkeoloji Kazılarını Destekleme Derneği'nin ziyaretinde konuşan Çelikcan, Adana'nın tarihi ve turistik açıdan çok önemli merkez olduğunu belirterek, "Bugüne kadar bu alanda pek bir çalışma olmadı. Birçok medeniyetlerin yaşadığı ve kalıntılarının günümüze kadar geldiği 7 bin yıllık Misis Antik Kenti kazılarıyla dünyanın gözünün buraya çevrileceğini tahmin ediyoruz. Bununla ilgili olarak İtalyan Pisa Üniversitesi Tarih Profesörü Giovanni Salmeri ve Anna Lucia aracılığı ile Misis'in uluslararası alanda tanıtımları yapılıyor. Bununla ilgili olarak önümüzdeki günlerde İtalya'da sempozyum düzenlenecek ve bu proje orada tanıtılacak. Bu proje ile yurt içinden ve yurt dışından birçok öğrenci gelerek bu açık hava kazılarına katılacaklardır. Projemizin desteklenmesi bakımından Adana Milletvekilimiz Ömer Çelik'in de Kültür ve Turizm Bakanı olması bizler için büyük bir şanstır" dedi.
Misis Arkeoloji Kazılarını Destekleme Derneği Başkanı Tarkan Kulak da, Misis Antik Kenti kazılarının Adana için bir şans olduğunu vurgulayarak, "Bu kazılar sayesinde sesimiz bir kademe daha yukarı çıkacaktır. Dünyanın dikkatinin buraya çevrilmesini sağlayacaktır. Komşu illere baktığımızda bunun nasıl bir katma değer yarattığını hepimiz görüyoruz. Sayın Ömer Çelik'in Kültür ve Turizm Bakanı olması bizim için ve projemiz için büyük bir şans oldu. Bunu konuyu çok iyi mütalaa etmemiz lazım. Değerli Bakanımızın himayesinde bu projenin kısa zamanda vücut bulacağını diye ümit ediyorum" şeklinde konuştu.
Ziyarete Kulak'ın yanı sıra dernek üyeleri Murtaza Kılçık, Mustafa Akalın, Osman Arık, Fatma Yılgün Yüksel, Zehra Erdem, Kadriye Güzel ve Proje Koordinatörü ve Yüreğir Belediye Başkan Yardımcısı Zülfü Çelik de katıldı.
(ADN-Y)

13.02.2013 11:49:35 TSI

Editör: Wan Haber