Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya gelen yüzlerce Mursi aleyhtarı, önümüzdeki Cumartesi günü ikincisi gerçekleşecek olan referandum oylamasında, yeni anayasaya karşı oy toplamak ümidiyle gösteriler düzenledi.
Sokaklara yerleştirilen pankartlarla sloganlar atarak protesto gösterileri yapan Mısırlılar, yeni anayasaya karşı oldukların bir kez daha gösterdi.
Öte yandan Mısır'ın diğer bölgelerinde de gün boyu yapılan gösterilerde pek çok kişinin yaralandığı bildirildi. Gelen bilgilere göre Mısır'ın kuzeyindeki Dimyat kentinde yapılan iki ayrı gösteride taşlı ve sopalı çatışma çıktı. Gösteriler sırasında Mursi aleyhtarlarının, Müslüman Kardeşler aleyhine sloganlar atması sonucu çıkan olaylarda 15 kişi yaralandı.
Mısır'ın sahil kenti Süveyş'te Anayasa Partisi ve Süveyş Gençlik Hareketi'nin düzenlediği muhalif gösterilere de bir grup tarafından saldırı düzenlendiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.
Beni Süveyf kentinde düzenlenen gösteride ise anayasa referandumuna destek veren Mursi taraftarları ile muhalifler arasında çıkan çatışmalarda 3 kişinin ağır yaralandığı kaydedildi.
(CC-D)

19.12.2012 01:17:49 TSI

Editör: Wan Haber