Mısır'da devrimin sembolü olan Tahrir Meydanı, bu kez yeni yıla "merhaba" demeye hazırlanan başkentlilere ev sahipliği yaptı.
Akşam saatlerinden itibaren meydanda toplanmaya başlayan Kahireliler, yılbaşını daha çok bir bayram havasında karşıladı.
Ayrıca Kasr El Dubara Kilisesi yanında da bir yılbaşı programı gerçekleştirildi. Devlet televizyonunun canlı yayınının yansıtıldığı dev ekrandaki programlar eşliğinde eğlenen kalabalık, mumlar ve şarkılarla yeni yıla girdi.
Muhammed ve Hajra Cundi çifti, devrim sonrasında oluşan yeni Mısır'dan umutlu olduklarını belirterek, yeni yılı geçim sıkıntısı olmadan geçirmek istediklerini dile getirdi.
Peter isimli bir Kahireli ise, "Bir seneyi daha geride bırakıyoruz. Geçtiğimiz yıl Mısırlılar için oldukça hareketli geçti. Önümüzdeki senenin daha sakin ve huzur içinde geçmesini diliyorum" dedi.
Muhammed Auda isimli öğrenci ise, "2013'de devrimin sonuçlarını daha çok görmek istiyoruz. Mısır halkı bunu hak ediyor. Tabi ki bir süreç yaşıyoruz, sancılı oluyor ama bu normal. Herkesin yeni yılını kutluyorum" diye konuştu.
Eymen isimli bir diğer genç de, yeni yılın tüm dünyaya mutluluk getirmesini isteyerek, daha iyi bir Mısır görmeyi umduklarını söyledi.
(ÖK-ÖK-D)

01.01.2013 11:23:04 TSI

Editör: Wan Haber