Mısır'da 25 Ocak Devrimi'nin ikinci yıl dönümünde iktidardaki Müslüman Kardeşler karşıtı gösteriler sürüyor.
Başkent Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda toplanan muhalifler Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin göreve geldiğinden bu yana hiçbir şeyi değiştirmediğini savunuyor.
Devrimin hedeflerinin hayata geçirilmesini isteyen muhalif göstericiler, "Oy kullanmak için sokaklara dökülmüştük ancak yanlış kişiyi seçerek hata yaptık. Devrimi yok etmek için yapmadık. Mısır'ı ve Mısır'ın bütün nesillerini mutlu etmek için devrimimizi kurtaracağız. Taleplerimiz; itibar, insanlık, düzgün bir maaş. Villalarda yaşamamız gerekmiyor" şeklinde konuşuyor.
Devrimin yıldönümü dolayısıyla Müslüman Kardeşler ve Selefi Nur Partisi herhangi bir kutlamaya yada gösteriye katılmıyor.
Hüsnü Mübarek rejimine son veren devrimin merkezi olarak görülen Tahrir Meydanı'nda dün gece muhalifler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıkmıştı.
Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi de Mısır halkına, 25 Ocak Devrimi'nin 2. yıl dönümünü barışçıl ve medeni bir şekilde kutlamaları çağrısında bulunmuştu.
Hürriyet ve Adalet Partisi ise tüm muhalif gruplara devrimin hedeflerini gerçekleştirmek için uzlaşı çağrısında bulunuyor.
(ÖK-ÖK-D)

25.01.2013 14:14:46 TSI

Editör: Wan Haber