Mis Holding Yönetim kurulu Başkanı Nihat Demirbağ, mevduat sahiplerini yatırıma, üretime ve istihdama davet derek, "Dedikodu üretenler değil iş ve istihdam üretenler memlekete lazım" dedi.
Elazığ'a geniş çaplı yaşam kompleksi MİSLAND'ı kazandıran Mis Holding bünyesindeki MİSLAND Alışveriş Merkezi'nin de üzerinde bulunduğu araziyi belediyeden ayrı parseller haline getirerek boş olan parseli bağımsız şekilde yeni projelere açtı. Parselasyonu yapılan bağımsız arsanın toplam büyüklüğünün 27 dönüm olduğunu belirten Mis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Demirbağ, bu büyüklükte bir arazinin birçok büyük proje için uygun olduğunu söyledi. MİSLAND'ın makro projesinde de iş merkezi, 5 yıldızlı otel, ofisler, yurt ve rezidans olarak projelendirilen arazinin bu amaçla ele alınabileceğini ve alışveriş merkezi bağlantısı yapılarak, büyük şehirlerdeki kompleks projelerini aratmayacağını belirten Demirbağ; "Bunların dışında makro projeyle uyumlu birçok yatırım için değerlendirilebilecek, bağımsız kıymetli bir arsa üretmiş olduk. İlimizde sık sık arsa yok diye tekrar edenlere de sesleniyorum, Elazığ'ın ihtiyaçlarını karşılayacak birçok yatırımı burada Elazığlı yatırımcılarla birlikte ele alabiliriz. Gerekirse satabiliriz de, yeter ki yatırımcı olsun. Elazığ'a benim gibi heyecanlı ve cesur yatırımcılar lazım, dedikodu üretenler değil, iş ve istihdam üretenler lazım" diye konuştu.
"FAİZLER GERİ ÇEKİLDİKÇE YATIRIM ORTAMI İYELEŞİYOR"
Özellikle faiz getirilerinin düşmesi ile mevduat sahiplerinin reel yatırımlara yönelmesi gerektiğini belirten Nihat Demirbağ, hükümetin faizleri aşağı çekmesinin büyük avantaj sağlayacağını söyledi. Demirbağ, "Gittikçe yatırım ortamları iyileştiriliyor. Uzun vadeli enflasyon miktarında krediler bulunabiliyor. Bunları çok akılcı değerlendirmek gerekir. Elazığ, nüfusuna oranla Türkiye'nin en fazla mevduata sahip olan öncelikli ve özellikli iller konumundadır. Elazığ'da bankalarda bulunan mevduatların tutarı 1.836 milyon TL civarındadır. Bunun sadece çeyreği olan 500 milyon TL Elazığ'ı koşturmaya yeter ve artar. Elazığlı yatırımcılar ve mevduat sahiplerinin düşük mevduat oranlarıyla paralarını bankada tutmak yerine, MİSLAND gibi veya yeni parselasyonda oluşacak projeler gibi ilimizde ihtiyaç olan ve para kazanacakları bir yatırıma dahil olmaları halinde, sadece gelecek vadeden bir yatırım yapmayacak, aynı zamanda şehrin de kalkınmasına etki edecektir. Mevduatların işe akması halinde Elazığ daha kısa sürede gelişerek ve nitelikli nüfus göçünü önleyecektir. Bu konular çok önemlidir çünkü yeni göçler alarak büyür ve daha kısa zamanda büyükşehir haline gelir ve işsizlik sorunu da büyük ölçüde çözülmüş olur" şeklinde konuştu.
(EK-AKK-Y)

07.01.2013 16:20:12 TSI

Editör: Wan Haber