Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Gültepe Miralay Mümtaz Caddesi'nde gerçekleştirdiği yol çalışmasında sona gelindi. Şehrin batısından Umuttepe Kampüsü'ne ulaşımda en önemli güzergâh olan yol genişletildi. 15 metre genişliğe ulaşan yol 2 çıkış bir iniş şeritli olarak düzenlendi. Daha önce Umuttepe yolu ve Gültepe Viyadüğü arasında yer alan birinci etapta yol genişletme çalışması yapılmıştı. Viyadük ve Askerlik Şubesi arasında kalan ikinci kısmın da genişletilmesiyle caddenin tamamı ulaşıma uygun hale getirildi.
Çalışma kapsamında yolun geçtiği vadideki dere ıslah edilerek kanal içine alındı. Taş ve beton duvarlarla güçlendiren yol dolgu yapılarak genişletildi. Çalışmada yolun altyapısı yenilendi. Yola yaya kaldırımı ilave edilerek aydınlatmalar yapıldı. Yol kenarında bulunan evlerin alt kısımlarına taç duvarlar örüldü. Duvarların arasına evlere ulaşım için merdivenler oluşturuldu. Yolun dere kenarında kalan kısımlarına korkuluk yapıldı.
Çalışmayla Miralay Mümtaz Caddesinin 750 metrelik bölümü de genişletildi. Yol genişliği tretuarlarla birlikte 15 metreye ulaştı. Proje kapsamında 16 bin metreküp kazı çalışması gerçekleşti. Yolu güçlendirmek için 2 bin 500 metreküp beton, bin 200 metreküp de taş duvar imalatı yapıldı. Yolda 2 bin 500 metre bordür, 5 bin metrekare parke, bin metre de korkuluk kullanıldı. Yol, 3 bin 500 ton asfaltın serimiyle birlikte tamamlanmış oldu.
(MA-MA)

15.02.2013 11:18:49 TSI

Editör: Wan Haber