Adana'da ilköğretim ve anaokulu öğrencilerine 'demokrasi' kavramının aşılanması için 'Başkanımı Seçiyorum' projesi başlatıldı. Minikler, sınıf başkanlarını seçmek için sandık başına gitti.
Çukurova Kaymakamlığı, öğrencilerde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması için 'Başkanımı Seçiyorum' isimli proje başlattı. Proje kapsamında her okulda okul müdürü başkanlığında okul seçim kurulları, sınıf öğretmenleri başkanlığında da sandık kurulları oluşturuldu. 2 bin 351 adet tek tip şeffaf sandık ve 'evet' mühürlerinin gönderildiği okullarda seçim pusulalarının hazırlanmasının ardından öğrenciler sınıf başkanlarını seçmek için sandık başına gitti. Anaokulu öğrencileri ilk defa oy kullanmanın şaşkınlığını yaşarken, ilköğretim öğrencileri oylarını nüfuz cüzdanlarıyla birlikte kullandı. Sınıfta disiplini sağlayacakları ve öğretmenleri gibi demokrasiden yana olacaklarını vadeden başkan adayları, arkadaşlarından oy istedi.
Çukurova ilçesi Nigahi Soykan İlköğretim Okulu'ndaki seçimleri izleyen Çukurova Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, burada minik öğrencilere şeker dağıttı. Demokrasinin önemine dikkat çeken Erguvan, genç nesle demokrasi kavramını aşılamak için böyle bir projeye imza attıklarını söyledi.
(SZP-Y)

16.01.2013 12:18:51 TSI

Editör: Wan Haber