Nazilli'de devam eden "Çevreye Duyarlı Eğitim" projesi kapsamında, 3-6 yaş arası çocuklara geri dönüşüm bilinci aşılanıyor.
Özel Nazilli 23 Nisan Kreş Anaokulu ve Çocuk Kulübü, 3-6 yaş arası çocuklara geri dönüşüm bilinci aşılıyor. Birçok gelişmiş ülkede, okullarda uygulanan atık kâğıtların, süt/meyve suyu kartonlarının ve pillerin çöpten ayrı toplanmasını amaçlayan proje kapsamında Özel Nazilli 23 Nisan Kreş Anaokulu ve Çocuk Kulübü ile Aydın Bahçeşehir Koleji'nin birlikte yürütmekte olduğu 'Geri Dönüşüm Projesi' hakkında çocuklara detaylı bir sunum yapıldı.
Nazilli Belediyesi'nin okul için sağladığı kumbaralarda atık kâğıtları, süt/meyve suyu kartonlarını biriktirerek hem ülke ekonomisine hem de Nazilli çevresinin doğal yapısının korunmasına katkıda bulunma çalışmalarımıza Bahçeşehir Koleji ile bir yenisini daha eklemekten gurur duyuyoruz diyen Kurum Müdürü Esin Ülkü Beyazıt; "Projemize Özel 23 Nisan Anaokulu öğrencilerini, çeşitli etkinliklerle geri dönüşümün ne olduğu hakkında, atık kağıt ve süt/meyve suyu kartonlarını nasıl biriktireceğimiz ile ilgili bilgilendirerek başladık. Projeye yürekten bağlanan çocuklarımız sadece okulda değil evde de geri dönüşümü uygulamaya başladılar. Artık onların evlerinde hiç bir atık madde çöpe gitmiyor. Atıklar ya bir sanat çalışmamızda kullanılmak üzere okula geliyor ya da kumbaralara atılıyor. Çocuklara çevre, doğa ve geri dönüşüm bilincini kazandırmak amacıyla başladığımız projemize yıl boyunca değişik etkinliklerle devam edeceğiz. Özel 23 Nisan Kreş ve Anaokulu öğretmenlerinin 3-6 yaş çocuklarla birlikte içinde yaşadıkları çevreye karşı duyarlı ve koruyucu olmaları amacıyla okul çevresinde yaptıkları 'Çöp Farkındalığı' yürüyüşleri yenilikçi uygulamalarından sadece bir tanesidir" dedi.
(ÜÖ-MB-İK)

09.01.2013 17:24:46 TSI

Editör: Wan Haber