Hüseyin Aslan Anaokulu'ndan bir grup öğrenci 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel'i ziyaret etti.
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ve öğretmenleriyle birlikte Başkan Atilla Sertel'i ziyaret eden minikler, hazırladıkları gazeteyi hediye ettiler. Başkan Sertel'in son derece keyif aldığı gözlenen ziyarette, minik öğrenciler Sertel'e gazete ve gazetecilere dair merak ettikleri konularda çeşitli sorular yöneltti. Çocuklarla tek tek ilgilenen ve sorularını cevaplayan Atilla Sertel, " Gazetecilik hem çileli hem keyifli bir meslek. Zorlukları kadar güzellikleri de var. Ama kamuoyunu aydınlatmak gibi çok önemli bir görevi yerine getirmenin onuru da büyük. Ziyaretinizden çok memnun oldum. Okuma yazma öğrendiğiniz andan itibaren iyi birer gazete ve kitap okuyucusu olmanızı istiyorum. Çok okuyun, az televizyon seyredin" dedi.
Ege Koop Genel Başkanı ve aynı zamanda anaokulunun kurucusu olan gazeteciyazar Hüseyin Aslan da, basının toplumun gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olduğunu, belirtti. Aslan, " Basınımız her türlü yönlendirmelerden ve baskılardan uzak bir şekilde kamu görevini yerine getirmelidir. Gazeteci arkadaşlarımız gecesini gündüzüne katarak, kar, kış, sıcak, soğuk demeden canla, başla çalışarak haber ve değerlendirmeleri ile toplumu doğru bilgilendirme görevini yapmaktadırlar. Bu duygu ve düşüncelerle Sayın Atilla Sertel'in şahsında ilkeli ve tarafsız yayın anlayışından taviz vermeksizin insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok önemli bir misyonu yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum" diye konuştu.
(HK)

09.01.2013 17:03:19 TSI

Editör: Wan Haber