Zonguldak'ta "Okul Sütü Projesi" kapsamında anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine okul sütü dağıtıldı.
Resmi Gazete'de yürürlüğe giren "Okul Sütü Programı Uygulama Tebliği" kapsamında Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nca ortaklaşa olarak hazırlanan "Okul Sütü Projesi" kapsamında öğrencilere süt dağıtıldı.
Bahçelievler İlkokulu'nda gerçekleştirilen süt dağıtım törenine Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, İl Halk Sağlığı Müdürü Aslıhan Külekçi Uğur, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Korkut Eren, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Kurdele kesiminin ardından konuşma yapan Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, "Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı müştereken bir proje hazırladılar. Okullarda süt içimi projesi, süt dağıtımı projesidir. Biz bu sene iki yıldır devam eden bu projenin burada açılışını yapıyoruz. Sağlıklı yaşamak için zihinsel ve bedensel gelişimin oluşması için süt en temel sağlık maddelerinden, gıda maddelerinden birisi. Süt alınması gereken bir gıdadır. Biz toplum olarak sütü nedense pek son zamanlarda ihmal ediyoruz. Gerçekten içmemiz lazım. Bende zaman zaman aklıma geldikçe sütü içiyorum. Sağlıklı yaşamak için mutlaka süt için çocuklar. Hükümetimiz böyle güzel bir projeye imza attı. Türkiye genelinde bu süt için günleri devam etmektedir. İlimizde de 35 bin civarında ilkokul seviyesindeki öğrencilerimize süt dağıtılmaya devam edecek haftada üç gün. Sizler bizim geleceklerimizsiniz. Sizin için ne gerekiyorsa onu yapmaya hazırız. Sizleri çok seviyoruz" diye konuştu.
Zonguldak'ta ikinci dönem süt programına Bahçelievler İlkokulu'ndan başlandığını belirten Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ise şöyle dedi:
"Bugün Zonguldak'ta ikinci dönem süt programını Bahçelievler İlkokulunda başlatmış bulunmaktayız. Bu konuda birinci dönem özel okullara süt verilmemişti. Bu dönem özel okullarda dahil edildi. İlimizde 35 bin öğrenciye bugünden itibaren süt verilecek. Bu konuda öğrencilerimizin süt alışkanlığının kazanmasını amaçlıyoruz. Öğrencilerimiz sütlerini içerlerse ileri yaşlarda çeşitli hastalıklara yakalanmamış olurlar, özellikle kemik erime hastalığı. Çocuk yaşta süt ve süt ürünleri tüketmeyen kişiler ileri yaşlarda kemir erimesi hastalığına yakalanma riski var. Onun için sütleri için ve bu konuda yardımcı olun."
Törene katılan Zonguldak İl Halk Sağlığı Müdürü Aslıhan Kürekçi Uğur da, "Sağlık Bakanlığı'nın, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu taşra teşkilatı olarak Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak bizde bu projenin içerisinde yer alıyoruz. Çocuklarımızın hem zihinsel hem de fiziksel gelişimi için süt çok önemli. Sütün faydaları tartışılmaz zaten. Bizde bu projede yer almaktan çok mutluyuz. Çocuklarımızın gelişiminin ana kaynaklarından biri süttür. Hayatlarından hiçbir zaman çıkarmamalarını temenni ediyorum" diye konuştu.
Projenin diğer ayağının da süt üreticilerini desteklemek olduğunu aktaran Gıda Tarım ve Hayvancılık Zonguldak İl Müdürü Necmi Çelik şunları kaydetti:
"Bakanlığımızın, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa yapmış olduğu öğrencilere süt dağıtım törenini yapıyoruz. Bu projenin amaçlarından biri de süt üreticilerimizi desteklemek, üretmiş oldukları sütü okullarda siz çocuklarımıza faydalı olabilecek şekilde yetiştirmek. Hem onların kazanması sütün değerlendirilmesi hem de sağlıklı bir nesil yetişmesi için üç bakanlığın ortaklaşa yürütmüş olduğu bir proje bu yıl ikincisi uygulanıyor. Bu projenin ilimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."
Süt dağıtım töreninde müdürler ve öğrenciler birlikte süt içti. Öte yandan, süt dağıtımı merkez ilçe, Alaplı, Çaycuma, Devrek, Gökçebey ve Kdz. Ereğli ilçelerindeki 265 anasınıfı, ilkokullarında okuyan 35 bin 217 öğrenciye dağıtım yapılacak.
(OA-
Zonguldak'ta "Okul Sütü Projesi" kapsamında anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine okul sütü dağıtıldı.

20.02.2013 15:29:13 TSI

Editör: Wan Haber