Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde faaliyette olan Gül Çocuk Kreş ve Gündüz Bakım evi Ana Okulu'nun minik öğrencileri, engellilere destek olmak için topladıkları mavi kapakları Türkiye Beyazay Derneği Tavşanlı şubesini ziyaret ederek yetkililere teslim ettiler.
Engellilere tekerlekli sandalye alınması için başlatılan "mavi kapak toplama kampanyası"na bir destek de Gül Çocuk Kreş ve Gündüz Bakım evi Ana Okulu'ndan geldi. Minik öğrenciler topladıkları mavi kapakları Beyazay Derneği Tavşanlı Şubesi yetkililerine teslim ederek engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye alınmasına katkı verdi. Mavi kapakları teslim alan Türkiye Beyazay Derneği Kütahya Şubeleri Onursal Başkanı Ömer Akın engellilere tekerlekli sandalye alma gayretiyle mavi kapak toplayan 42 anaokulu öğrencilerinin her birine teşekkür belgesi takdim etti. Teşekkür belgelerini alan minik eller daha çok mavi kapak toplayarak daha çok tekerlekli sandalye almayı amaçladıklarını onursal başkan Ömer Akın'a ilettiler.
Ziyaretleri esnasında Türkiye Beyazay Derneği Ege Bölge başkanı Ali Rıza Soyaslan minik yüreklere engelli ne demek, engellilere nasıl davranılır ve engelliler topluma nasıl kazandırılır konulu mini seminer verdi.
Ziyarete ilişkin gazetecilere açıklama yapan Türkiye Beyazay Derneği Ege Bölge Başkanı Ali Rıza Soyaslan şunları kaydetti. "Gül Çocuk Kreş ve Gündüz Bakım evi Ana Okulu'nun minik öğrencilerine canı gönülden teşekkür ediyoruz. Gül Çocuk Kreş ve Gündüz Bakım evi anaokulu öğrencilerinin mavi kapak kampanyası ile toplamış oldukları kapakları bizlere teslim ettiler. Türkiye'de engelliler yararına toplanan mavi kapak kampanyalarına destek veren halkımıza bu duyarlılıklarından dolayı teşekkürlerimizi bildiriyoruz. Mavi kapak kampanyaları vesilesi ile Türkiye'de büyük kesimin engelliler yararına destek bilincini geliştirdiğini görmekteyiz. Mavi kapak kampanyaları sağlıklı ve engelli insanlar arasındaki iletişimi güçlendirmiştir. Türkiye Beyazay Derneği genel merkezimizin "Engellilerle birlikte yaşama kültürünü artırmak ve engelli, engelsiz herkesin birlikte yürümesi" hedefi ile "Birlikte Yürüyoruz" isimli bir kampanyası da engelli ve sağlıklı insanların arasındaki iletişimi güçlendirmeye yönelik hazırlanmıştır. "Birlikte Yürüyoruz" adlı kampanyamız bağlamında hem kampanyamız için hem de hayatın her aşaması için engelli ve sağlıklı insanların el ele, omuz omuza, gönül gönüle birlikte yürümelerini arzu ediyoruz. Mavi kapak kampanyaları gibi Farklı vesilelerle bizlere destek veren halkımıza şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz. Bu örnek çalışmaların toplumda büyüyerek devam etmesini temenni ediyoruz" diye konuştu.
Gül Çocuk Kreş ve Gündüz Bakım evi Ana Okulu'nun minik öğrencileri engellileri hayata kazandırmada önemli yeri olduğunu düşündükleri Beyazay Derneğine teşekkür etmek adına Türkiye Beyazay Derneği Ege Bölge Başkanı Ali Rıza Soyaslan'a çiçek takdim ederek ziyaretlerini sonlandırdılar.

24.12.2012 12:04:04 TSI

Editör: Wan Haber