Adana'da beyninde tümör olduğu saptanan ve acilen ameliyat olması gereken 6 yaşındaki Utku'nun ailesi 30 bin lira ameliyat masrafını bulamıyor.
Gazeteci Namık Kemal Yücel (35), 2005 yılında sevdiği Nesli Bayram ile (25) hayatını birleştirdi. Bu evlilikten 2006 yılında Utku adını verdikleri çocukları oldu. Ancak çift arasında anlaşmazlık çıkınca 2011 yılında evliliklerine son verdiler.
Mahkeme çocuğun velayetini anneye verdi. Baba Yücel ise çocuğunu ay da bir yanına getirme imkanı buldu. Yücel bir hafta sonucu çocuğunu bir alışveriş merkezindeki buz pistine götürdü. Burada oynayan Utku kayarak düşüp kafasını buz pistine vurdu. Bunun üzerine baba Yücel oğlunu Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne götürdü. Çekilen tomografide beyninde kitle olduğundan şüphelenilerek MR çekilmesine karar verildi. Çekilen MR'da ise 6 yaşındaki Utku'nun beyinde tümör olduğu tespit edildi. Baba Yücel ile anne Nesli Bayram, çocuklarını hastane hastane gezdirip derman aramaya başladı.
Yapılan araştırmalarda tümörün ameliyat ile alınması gerektiği bu ameliyatı ise Türkiye'de 3 doktorun yaptığı bu doktorların ise Ankara, İstanbul ve Adana'da özel bir hastanede görev yaptıkları belirlendi. Adana'daki özel hastaneye çocuğunu götüren Yücel, çocuğun acilen ameliyat edilmesi gerektiği ve bunun için de 30 bin lira ücret ödemesi gerektiği belirtildi. Ancak gazeteci Yücel'in bu parayı verecek maddi gücü olmadığı için çocuğunu ameliyat ettiremedi.

"20-25 GÜN İÇİNDE AMELİYAT OLMAZSA BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞECEK"
Yücel, oğlunun beyinde 2.5, 3 santim civarında tümör saptandığını, beyinin 3. bölgesi diye adlandırılan yerinde tümör olduğunu belirterek, "Tümörün çevresini kirs, kirsin çevresini kireç kaplamış. En kısa zamanda ameliyat yapılması gerektiği bildirildi. Bizde ameliyat olması içi sağlık kuruluşlarına gittik. Hangi doktorun yapabileceğini öğrenmeye çalıştık. Bu ameliyatın özel hastanelerde yapılabileceği söylendi. Ameliyatın ardından da yoğun bir tedavi uygulanması gerekiyormuş. Ancak tümörün hepsi de alınamıyor. İlerleyen zaman içinde tümörün kendisini yenileyeceği ve yeniden bir operasyona girileceği söylendi. Ekonomik nedenlerden dolayı ameliyat yaptıramadık. Çünkü ciddi bir anlamda bütçe istediler. Yaklaşık 30 bin liraya mal olacağı söylendi. Yaklaşık 20-25 gün içerisinde ameliyat olması gerekiyor aksi taktirde, daha riskli sorunlarla karşı karşıya kalabileceğimizi söylediler. Ameliyat olmadığı taktirde beyin ölümünün gerçekleşeceğini söylediler. Ancak biz bu parayı bulup hala oğlumu ameliyat ettiremedik" dedi.
Doktorun beyin sıvısının akış yaptığı kanalın tıkadığını belirtiğine dikkat çeken Yücel şunları kaydetti:
"Beyin sıvısı akış yapmadığı için belli bir bölgede toplanmış. Bu da basınç yapıyormuş, o basıncın etkisiyle damarın az bir akış yaptığı söyleniyor. Ama tümör büyüdüğü için kısa bir süre sonra sıvının akış yaptığı kanal tamamen kapanacakmış. Bunun sonucunda da beyin ölümü gerçekleşecekmiş. Bu nedenle oğlumun biran önce ameliyat olması gerekiyor Bunu da Türkiye'de Ankara, İstanbul ve Adana'daki özel hastanede bulunan 3 profesör gerçekleştirebiliyor".

"ARKADAŞLARIM SOSYAL MEDYADAN KAMPANYA BAŞLATTI"
Yücel, arkadaşlarının sosyal medyadan kampanya başlattığını ifade ederek, "Aile büyüklerimizden sevdiklerimizden borç almaya çalışıyoruz. Ama maalesef o bedeli toparlayamadık. Hala ameliyata alınmadı. Oğlum her gün gözümün önünde eriyor. 6 yaşında bir çocuğun canı ortada. Ama bu kimsenin umurunda değil. Ben devlet büyüklerimizden, hayırseverlerden yardım istiyorum, çünkü benim bu miktarı ödeyecek gücüm" yok.
Toplumda beyin tümörlerinin 100 bin kişinin 5'inde görüldüğü daha çok 3-12 yaş ve 40-70 yaş grubunda daha fazla görüldüğü öğrenildi.
(FKE-ÖK-Y)

18.02.2013 10:36:41 TSI

Editör: Wan Haber