Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü bünyesinde, çocuklara spor sevgisi aşılamak amacıyla düzenlenen 'Kış Spor Okulları'nın ilk dönem öğrencileri, sertifikalarını aldı.
Büyükşehir Belediyespor Kulübü tarafından Bursa'da yaşayan çocuklara spor bilinci ve sevgisinin aşılanması hedefiyle gerçekleştirilen 'Kış Spor Okulları'nın ilk dönemi tamamlandı. 3 Kasım'dan bugüne kadar süren eğitimlere katılan çocuklar, basketbol, tenis, voleybol, karate, yüzme ve masa tenisi branşlarında eğitim aldılar. Kış Spor Okulları'nın ilk döneminde 3 ay boyunca Büyükşehir Belediyespor Kulübü spor salonunda 390 kişi basketbol, 270 kişi de voleybol eğitimi aldı. Yıldırım'daki Mimar Sinan Spor Salonu'nda verilen eğitimlerde 40 kişi masa tenisi branşında eğitim alırken, BUSKİ spor salonlarında 150 kişi karate ve 40 kişi güreş, BUSKİ tenis kortlarında da 180 kişi tenis eğitimi aldı.
Kış Spor Okulları'nın ilk dönemine katılan öğrencilerden 140 kişi ise yüzme branşında eğitimlerini tamamladı. Kış Spor Okulları'nın ilk döneminin sertifika töreni de Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün Acemler'deki spor salonunda gerçekleştirildi. Farklı spor dallarında 3 ay boyunca eğitim alan öğrencilere sertifikalarını Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık verdi. Başkanvekili Karadağ, Büyükşehir Belediyesi'nin çocukların spora teşvik edilmesi konusunda önemli çalışmalar yaptığını söyledi. Çocukların sporla buluşması konusunda ailelerin çok önemli fonksiyonları olduğunu belirten Karadağ, çocukların sağlıklı bir geleceğe ulaşmaları için de yaşamlarında spora yer açmaları gerektiğine dikkati çekti.
Sertifikalarını alan çocuklar mutluluklarını ve heyecanlarını aileleriyle paylaşarak, bundan sonraki süreçte de spor çalışmalarına devam edeceklerini söylediler.
(YS)

20.01.2013 13:30:07 TSI

Editör: Wan Haber