Sarıyer Zekeriyaköy’de kaybolan ve yaklaşık 36 saat sonra komşu villanın havuzunda ölü olarak bulunan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik’in ölümüne ilişkin iddianame hazırlandı. Pamir’in annesinin “taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi istendi. 

Sarıyer Zekeriyaköy'de kaybolduktan sonra, komşu villanın havuzunda ölü bulunan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik'in ölümüyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında iddianame hazırlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Levent Çağıl tarafından hazırlanan iddianamede, minik Pamir’in annesi Süverce Dikdik hakkında “taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istendi. Hazırlanan iddianame Başsavcılığa gönderildi.


“ANNE, PAMİR’İN BAKIMINDA GEREKLİ ÖZENİ GÖSTERMEMİŞTİR”
Pamir'in kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Cumhuriyet Savcılığı soruşturma dosyasını Adli Tıp Genel Kurulu'na gönderilmişti. Adli Tıp Genel Kurulu tarafından hazırlanan raporda Pamir'in ölümünün boğulma nedeniyle gerçekleştiği belirtildi. Raporun savcılığa ulaşmasının ardından soruşturmayı yürüten savcılık, 3,5 yaşındaki Pamir'in bakımında sorumlu olan anne Süverce Dikdik’in gerekli özeni göstermediğini ileri sürdü.

YAN VİLLANIN HAVUZUNDA ÖLÜ OLARAK BULUNMUŞTU
Sarıyer Zekeriyaköy Fesleğen Sokak'ta bulunan müstakil evinden anne ve babası uyurken dışarı çıkan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik, yan villanın havuzunda ölü olarak bulunmuştu. Sosyal medyada da yapılan çağrılarla, Pamir yüzlerce kişi tarafından aranmış, jandarma, itfaiye ve AKUT ekipleri de seferber olmuştu. Pamir’in ölümünün ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. 

Editör: Wan Haber