Çankaya Okçuluk İhtisas Spor Kulübü'nün minik okçuları, 125 sporcunun yarıştığı Ankara Bölge İl Okçuluk Yarışması'nda 4 birincilik aldılar.
Çankaya Belediyesi'nin Lozan Parkı içindeki, uluslararası kurallara göre kurulan, Türkiye'nin en büyük Okçuluk Kompleksi'nde, yarışmalara hazırlanan minik sporcular, 4 birincilik başarısının yanı sıra ikincilik, üçüncülük ve dördüncülük dereceleri aldılar.
Yaş kategorilerine göre ayrılan ve 9 saat süren yarışmalar, 7 kulübün katılımıyla 26 Ocak 2013 Cumartesi günü yapıldı. Yarışmalarda bireysel alanda, 13-14 yaş grubunda Asya Ezgisu Özdel 2 dalda altın, 11-12 yaş grubunda Doruk Esatoğlu altın, 8 yaş grubunda Berkay Kaya altın, 9-10 yaş grubunda Ozan Altun gümüş, 13-14 yaş grubunda Mete Akyıldız bronz madalya aldılar.
Çankaya Okçuluk İhtisas Spor Kulübü Başkanı Burak Erdener, kulübün ve öğrencilerin uluslararası disipline uygun bir şekilde donatıldığını ve sporcuları çalıştıran antrenörlerin alınan başarılarda çok önemli payları olduğunu ifade etti. Kulüp sporcularının, kulübün kurucularından Türkiye'nin tek Uluslararası Okçuluk Hakemi Macide Erdener'in önderliğinde uluslararası okçuluk kurallarını öğrenmekte önemli bir avantajı olduğunu belirten Erdener, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'a da teşekkür etti. Erdener, "Elde ettiğimiz başarıların mimarı ve bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Bülent Tanık'a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
(BK-ÖZ-Y)

29.01.2013 11:03:38 TSI

Editör: Wan Haber