Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Anaokulu ve Kreşi'nde eğitim gören çocukların yarıyıl gösterileri, izleyenlerin beğenisini kazandı.
Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda gerçekleşen gösteriye Büyükşehir Belediyesi Anaokulu ve Kreş'inde eğitim gören 60 öğrencinin velileri de büyük ilgi gösterdi. Çocuklarını ilk kez sahnede şarkı söylerken ve gösteri yaparken izleyen anne ve babalar duygulu anlar yaşadılar. Çocuklarını değişik meslek elbiseleri içinde görüntülerini ve fotoğraflarını çeken veliler, zaman zaman sahnede ağlayan miniklere yardımcı oldular.
2012-2013 eğitim öğretim yılının ilk yarısını tamamlayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Anaokulu ve Kreşi'ndeki öğrencilerin oluşturduğu müzik korosunun seslendirdiği "Katibim" isimli şarkı ile başlayan etkinlik, 5 yaş ve 6 yaş gruplarının gösterileriyle devam etti. 5 yaş grubu öğrencileri "Geleceğin Meslekleri" isimli gösterileri ile değişik meslek gruplarının kıyafetlerini giyerek hayallerindeki mesleği izleyicilere sundular. 6 yaş grubu öğrencilerden oluşan tavşanlar ve arılar grupları ise müzik ve halk dansları gösterileri sundular.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Anaokulu ve Kreş Öğretmeni Sibel Çuhadar, öğrencilerin yarı yıl boyunca çeşitli etkinlikler ile kabiliyetlerini geliştirdiklerini ve arkadaş ortamında kendini ifade etme imkanı bulduklarını söyledi. Birçok öğrencilerinin davranış, kendini ifade etme ve hareketlerinde ilerleme olduğunu belirten Çuhadar, bu etkinliklerin minik öğrencilere özgüven kattığını kaydetti.
Okul öncesi eğitimi kurum olarak önemsediklerini ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler ve Kültür Daire Başkanı Sema Marangoz ise, yarınlarımızın geleceği olan çocuklarımızın en iyi eğitimi alması için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Yetişmiş iyi bir insanın ülkesine ve ailesine yararlı birer birey olacağına vurgu yapan Marangoz, bu minik öğrencilerin donanımlı birer birey olmaları için okul öncesi eğitime büyük önem verdiklerini kaydetti.
(MA-MEF-Y)

05.01.2013 13:25:50 TSI

Editör: Wan Haber