Edirne il merkezde bulunan Plevne İlköğretim Okulu'nun 1/B sınıfı öğrencileri, norm kadro fazlası olarak Uzunköprü ilçesine atanan öğretmenleri Saadet Yetikcan'ı geri istiyor. Ders saati öncesi okul önünde eylem yapan minik öğrenciler, 'Öğretmenimizi geri istiyoruz' mesajı verdi.
Plevne İlköğretim Okulu 1/B sınıf öğretmeni Saadet Yetkican, norm fazlası olduğu gerekçesiyle 2012-2013 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısında Uzunköprü ilçesindeki bir okula tayin edildi. 1/B sınıfı öğrencileri de, duruma tepki göstermek için aileleriyle okul önünde bir eylem yaptı. İlk ders zili çalmadan aileleriyle birlikte eylem yaparak öğretmenleri Saadet Yetikcan'ı geri isteyen minik öğrenciler, daha sonra buruk bir şekilde derslerine geri döndü.
Ellerinde, öğretmenlerine duydukları sevgiyi dile getiren pankartlar tutan 1/B sınıfı öğrencilerine aileleri de alkışlarla destek verdi. Veliler adına bir basın açıklaması yapan Funda Boran, "Okula yeni başlayan, annesinden sonra hayatta en çok öğretmenine bağlı olan çocuklarımıza öğretmenlerinin tayin nedeniyle onlardan ayrılmak zorunda olduğunu nasıl açıklayacağız? Bu tayin işlemi yapılırken eğitimin daha başında olan çocuklarımızın psikolojik durumu ve mağduriyeti ne kadar düşünüldü. Neden bu planlar sene başında yapılmadı. Dönem ortasında bu acelenin nedeni nedir? Bizler öğrenci velileri olarak dönem ortasında yapılan bu atamanın çocuklarımıza yapılmış bir haksızlık olduğunu düşünüyoruz. Onlar; öğretmenlerini çok seven, sınıftaki düzene ve sisteme alışmış minik birer öğrenciler. İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı açılış mesajında tüm sorunların iyi niyetle çözüleceğini belirtmişti. Şimdi biz veliler olarak, kendisinden iyi niyet bekliyoruz. Öğretmenimizi tekrar Plevne İlköğretim Okulu 1/B sınıfında, çocuklarımızın başında görmek istiyoruz" dedi.
Basın açıklamasının ardından öğrenciler, 'Öğretmenimizi geri istiyoruz' diye bağırdı. Öğrencilerin, 'Bizi öğretmenimizden ayırmayın', 'Öğretmenimizi göndermeyin', 'Öğretmenim seni çok seviyoruz' yazılı pankartlar taşıdığı görüldü.
(ORA-OK-Y)

10.01.2013 11:50:52 TSI

Editör: Wan Haber