Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Ayla Yavaşcan Anaokulu Müdürü İncihan Eleştir ve ana sınıfı öğretmenleri ile çevre dostu minik öğrencileri, makamında kabul etti.
Ayla Yavaşcan Anaokulu öğrencilerinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, "Ayla Yavaşcan Anaokulumuz başlatmış oldukları çevreyle ilgili proje ile ilgili bizlere bilgi verdiler, ben kendilerini tebrik ediyorum" diyerek, sözlerine şöyle devam etti:
"Kirlilikle iç içe olmuş günümüz dünyasında çevre kirliliğinin önlenmesi konusunda yapılan buna benzer çalışmaları önemsiyorum. Çevre kirliliği, katı atıkların, atık suların, gürültünün, havaya verilen gazların, toprak kirliliğinin kontrol altına alınması ile engellenebilir. Çevre sorunları ile başa çıkabilme ve çevre kirliliğini kontrol edebilmede atık maddelerin kontrolü önemli bir yere sahiptir. Bu sebeple bilinçli tüketim yapılarak katı atıklar içindeki ekonomik değere sahip; kağıt, cam, metal ve plastiklerin geri kazanılması gerekmektedir. Geri dönüşüm ile birlikte, doğal kaynak kullanımı azalır, enerji tasarrufu sağlanır, atık miktarı azalır. Geri dönüşüm ekonomiye ve geleceğe yatırım demektir. İşte bugün de ilimizin güzide okullarından Ayla Yavaşcan Anaokulu bu manada örnek bir çalışmaya imza atmışlar. Daha küçük yaşlardan itibaren çocuklarımıza bu duyarlılığın verilmeye başlanması önemlidir. Ben tekrar okul yönetimini, öğretmenlerini, velilerini ve öğrencilerini kutluyorum."
Konuşmaların ardından Metin İlci, kendisini ziyarete gelen öğrenciler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
(MUD-SO-Y)

21.01.2013 13:57:45 TSI

Editör: Wan Haber