Vanlı iki kardeşin 3 yıl önce başlatmış olduğu “Yarınlara Umut Olalım” projesi kapsamında Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı Karadulda Mahallesinde okuyan ilkokul öğrencilerine kışlık giysi ve kırtasiye yardımında bulunuldu. Ayakkabı ve montlarına kavuşan minik öğrencilerin mutluluğu yüzlerinden okundu.

Havaların soğumasıyla birlikte kırsal mahallelerde zor şartlar atında okula giden yaklaşık 50 öğrenciye mont, kışlık ayakkabı, kırtasiye malzemesi yardımı yapıldı. “Yarınlara Umut Olalım” sloganıyla başlatılan sosyal yardım projesinin kurucusu Metin Calın yapılan yardımlarla ilgili bilgi verdi.

Projeyi gönüllü olarak zor şartlar altında eğitim gören çocuklara destek olmak amacıyla başlattıklarını belirten Calın, “Projeye zor şartlar altında eğitim gören köy okulundaki öğrencilere yardım eden arkadaşlarımızla birlikte gönüllü olarak başladık. Gittiğimiz okullarda, götürdüğümüz hediyeler ile çok mutlu olan öğrencilerin minik yüzlerindeki kocaman tebessümünü görünce daha çok öğrencinin gülümseyen yüzü olmak için yürütmüş olduğumuz ‘Yarınlara Umut Olalım’ sosyal yardım projesini başlattık. Türkiye’nin her yerine ulaşarak, böyle bir projenin var olduğunu ve böyle bir proje ile köy okulunda okuyan öğrencilerimiz için kışlık kıyafet ve kırtasiye malzemesi temin ederek projemizi sürdürüyoruz. Hediyelerimizi ise bize yardım çağrısı yapan hocalarımızın vermiş olduğu liste doğrultusunda küçücük bedenlerin üşümemesi için tüm gönüllü arkadaşlarla birlikte hummalı bir çalışmayla devam ettiriyoruz” dedi.

“Küçük kardeşlerimizin yarınlarına umut olmaya çalışıyoruz”

Gönüllü vatandaşların destekleriyle yardım kampanyasını sürdüreceklerini ifade eden Calın, “Çalışma sonrası duyarlı ve hayırsever vatandaşlar sayesinde onların yardım ve bağışları sayesinde küçük kardeşlerimizin yarınlarına umut olmaya çalışıyoruz. Bugün ise gitmiş olduğumuz, Çaldıran ilçemize bağlı Karadulda Mahallesi’ndeki Hasan Turan İlk ve Orta Okulu’ndaki yaklaşık 50 öğrencimizin hediyelerini vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Projeye destek veren tüm gönüllü arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.(iha)

Editör: Wan Haber