Tekirdağ'ın Kapaklı İlçesi Kapaklı Anaokulu'nda atık pil toplama yarışması çerçevesinde ilk eğitim-öğretim yılında yaklaşık 200 kilo atık pil toplandı.
Kapaklı Belediyesi çevre mühendisi Hüseyin Özel, atık pil toplama yarışmasıyla minik öğrencilere çevre bilincinin küçük yaşlarda aşılandığını söyleyerek "Bu çalışmayla çocuklara çevre bilincini aşılayarak, ilerleyen yıllarda daha temiz, daha yaşanabilir bir çevreye kavuşma hedeflenmektedir. Çocuklar ailelerine, komşularına, tanıdık ve akrabalarına, atık pillerin verdiği zararları anlatarak atık pilleri toplamakta, sınıflarına ait atık pil kutularında biriktirmektedirler'' dedi.
Dönem boyunca, sınıf içerisinde en fazla atık pil getiren çocukların ödüllendirildiğini ifade eden Özel şöyle devam etti: "Dönem sonunda ise sınıflar arasında yapılan değerlendirmede en fazla atık pil toplayan sınıflara ve ayrıca tüm çocuklara teşvik amaçlı Okul Aile Birliği tarafından hediyeler verilmektedir. Geçtiğimiz ders yılı 300 kilo, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı birinci dönem sonu itibariyle 191 kilo atık pil toplandı''
Kapaklı Anaokulu'nda atık pilleri Kapaklı Belediyesi olarak kendilerinin aldığını ifade eden Hüseyin Özel "Kullanılmış atık pilleri neden çöpe atmadığımızın cevapları çocuklardan alındıktan sonra, atık pilleri teslim alıyoruz. Atık piller çöpe atıldığında içerdikleri zararlı maddeler nedeniyle çevreye ve insanlara büyük zararlar veriyor.'' İfadelerini kullandı.
Hüseyin Özel, toplanan atık pilleri tartarak teslim aldıktan sonra Kapaklı Anaokulu öğrencilerine, projeyi başlatan ve devamını sağlayan Kapaklı Anaokulu idareci ve öğretmenlerine, projeyi destekleyen Kapaklı Anaokulu aile birliğine teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

28.01.2013 12:11:38 TSI

Editör: Wan Haber