Bölge: Serkan Aslan 

Gürpınar'a 40 kilometre uzaklıktaki Kırkgeçit Mahallesi'nde oturan 6 kişilik Aslan ailesinin kızları 4 yaşındaki Nehir Aslan, 29 Ekim 2014 tarihinde öğle saatlerinde evinin önünde oynarken ortadan kaybolmuştu. Günlerce mahalle ve çevresinde hiç ara vermeden Nehir'i bulmak için seferber olan askerler, AFAD ve UMKE ekipleri ile korucular bir sonuç elde edememişti.

Yapılan aramalarda, minik Nehir'in evine yaklaşık 300 metre uzaklıkta sadece ayakkabıları bulunurken, o günden sonra uzman ekiplerin de katıldığı arama çalışmalarında yine hiçbir sonuca ulaşılamamıştı. Aslan ailesinin evlerine yaklaşık 100 metre uzaklıktaki bir su parkının içinde 4,5 ay sonra yüz üstü duran çocuk cesedi bulunmuştu. Baba Erkan Aslan'ın cesedin minik Nehir'e ait olduğunu teşhis etmesinin ardından ön otopsi raporunda şiddet ve cinsel saldırı bulgusuna rastlanmadığı açıklanmıştı. Kesin otopsi raporu bir türlü çıkmayan ve nasıl öldüğü bilinmeyen minik Nehir'in ölümündeki esrarengiz perde hala aralanmadı.

"Bu Bilinmezlik Bizi Yedi Bitirdi"

 Eşinin üzülmemesinden dolayı pek fazla olayın üzerine gidemediğini bu yüzden gizli saklı bir şekilde merakla sorgulayarak, beklediğini vurgulayan baba Erkan Aslan 29 Ekim'de kaybolmasından bu yana iki yılı dolacak olan kızının nasıl öldüğünü konusundaki bilinmezliğin kendilerini çok üzdüğünü belirtti.

Eşinin sürekli üzüldüğünü iki yıl geçmesine rağmen mezarlığa gitmediğini vurgulayan Aslan, "Kızımın ölümünün üzerinden tam 2 yıl geçmek üzere ama biz hala nasıl öldüğünü bilmiyoruz. Net bir sonuç alamamışım, bu da beni yıpratıyor. Ön otopsiden bu yana bize herhangi bir bilgi verilmedi. Sadece ön otopside ne bir darp izi, ne şiddet ve ne de cinsel saldırı bulgusuna rastlanmadığı söylenmişti. Ama benim içimi rahatlatacak hiçbir şey alamadım. Olayın üzerinden iki yıl geçmesine rağmen ben kızım ile ilgili net bir bilgi alamadım. Beni rahatlatacak bir bilgi almak istiyorum. Artık bu belirsizlik bizi bitirdi. Hiç olmazsa kızımın nasıl öldüğünü, boğularak mı yoksa farklı bir şekilde mi öldüğünü konusunda artık bir bilgi versinler" dedi.

Editör: Wan Haber