İlçeye 40 kilometre uzaklıktaki Kırkgeçit mahallesinde 36 gün önce evinin önünde oynarken kayıplara karışan Nehir Aslan (4), jandarma, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), geçici köy korucuları ile mahalleli tarafından yapılan aramalara rağmen bulunamadı. Kar yağışıyla birlikte arazi aramalarına son verilirken, jandarma ve polis en küçük bir detayı bile titizlikle inceliyor.


Kızı Nehir'in bulunması yönünde hiç umudunu kaybetmediğini belirten baba Erkan Aslan, her gün kızının izini farklı yerlerde arıyor. Van, Bitlis, Siirt ve ilçelerine gidip kızını arayan Aslan, "Kızım için her şeyi yaparım. Çevre il ve ilçelere gittim. Belki bir okul bahçesinde, bir parkta ve bir pazarda bulurum diye. Onun yaşındaki her çocuğa bir umutla baktım. Ama maalesef bulamadım" dedi.


Kızının bulunması için yetkililere çağrıda bulunan Erkan Aslan, şunları söyledi: "Kızımın kaçırılma ihtimali çok yüksek. Ben kaçıran kişi ya da kişilere sesleniyorum. Sadece yaşadığını bileyim, sesini duyayım yeter. Kaçıran kişi eğer benden daha iyi ona bakacaksa ve çocuk özlemi çekiyorsa gerekirse bağrıma taş basıp Nehir'i ona evlatlık olarak verebilirim. Dünyaya yeni gelen kızımıza hâla isim vermedik. Bizim isteğimiz Nehir'in gelip kızımıza isim vermesidir." 

Editör: Wan Haber