Antalya'nın Alanya ilçesinde TEMA Vakfı'nın MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile yürüttüğü 'Minik Eller Toprağa' projesine katılan Okurcalar Sahire Tüzün Anaokulu ziyaret edildi.
Yapılan eğitim çalışması ile ilgili bilgi veren TEMA Alanya Gönüllü Sorumlusu Engin Özdemir, "Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız işbirliği protokolüne göre, Alanya'da ilk 4'te uyguladığımız Minik TEMA projesine 4 okul, 7 sınıf, 115 öğrenci; ikinci 4 uyguladığımız Yavru TEMA projesine 1okul, 7 sınıf, 171 öğrenci başvurdu. Çocuğa erken yaşta verilen doğa sevgisinin daha kalıcı olduğuna inanıyoruz. Merkeze 30 kilometre uzaklıkta olan Sahire Tüzün Anaokulu'ndaki 47 öğrenci ile birlikte, havadan, sudan ve elbette topraktan sohbet ettik. Toprak ile ilgili animasyon gösterdik, şarkılar söyledik, oyunlar oynadık" dedi.
Okula bahar döneminde yeniden ziyarette bulunacaklarını belirten Özdemir, "Topraktaki solucanları, karıncaları gözlemleyeceğiz. Bitki tohumlarını, yapraklarını inceleyeceğiz.Sahire Tüzün Anaokul Müdürlüğüne ve değerli öğretmenlerine teşekkür ederim" dedi.
(AB-SK-Y)

17.01.2013 16:39:38 TSI

Editör: Wan Haber