Tuzla'da babaannesi ile birlikte sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybeden 2 yaşındaki çocuktan geriye ağabeyi ile birlikte oyun oynadıkları görüntüler kaldı.
Olay, dün saat 19.00 sıralarında Mimarsinan Mahallesi Ekber Sokak numara 13'te meydana geldi. Beyaz Çetinkaya (55) ile 2 yaşındaki torunu Can Çetinkaya, kömür sobasının borusundan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Çetinkaya çiftinin diğer çocukları Yiğit (9) ve Görkem (11), oynamak için çıktıkları sokaktan eve dönerek kapıyı çaldı. Kapıyı açan olmayınca sokaktan geçen vatandaşlar çocuklara yardım etmek istedi. Pencereden içeri bakan vatandaşlar, Beyaz Çetinkaya ve Can Çetinkaya'nın hareketsiz yattıklarını gördü. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, babaanne ile torununun hayatını kaybettiğini belirledi. İşten gelen anne Hanife ve baba Engin Çetinkaya, gözyaşlarına boğuldu.
Yaşadıklarını gözyaşları içerisinde anlatan acılı anne Hanife Çetinkaya, "Ben akşam işten geldiğimde farkına vardım. Yavrum koltuğun üzerinde taş kesilmişti. Evim yandı diye işe girdim, 2 yaşındaki çocuğumu felçli kadına bıraktım. Ben çocuğumu kaybettim" dedi.
Hayatını kaybeden minik Can'dan geriye ise fotoğrafları ve görüntüleri kaldı. Görüntülerde minik Can ağabeyleri Yiğit ve Görkem ile birlikte şarkı söyleyerek oyun oynarken, bir başka bir görüntüde ise minik Can'ın yerlerde emeklemesi yer alıyor.
(ET-CC-Y)

01.02.2013 13:55:17 TSI

Editör: Wan Haber