Van'ın Başkale ilçesindeki Başkale Merkez İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Berçem Alkan, bir yayınevi tarafından Türkiye geneli düzenlenen deneme sınavında 50 soruya doğru vererek Türkiye birincisi oldu.
Başkale, eğitimde her geçen gün çıtasını yükseltmeye devam ediyor. Başkale Belediyesi Hesap İşleri Müdürü Ahmet Alkan'ın kızı Berçem Alkan, Türkiye geneli toplam 196 bin 216 öğrencinin girdiği deneme sınavında 50 sorunun tamamına doğru cevaplayarak Türkiye birincisi oldu. Berçem Alkan'ın başarısının altında okulda gördüğü eğitim ve öğretmenin kendisi için hazırladığı ders programı ve yakın ilgisinin yattığını belirtti. Berçem, eğitiminde ailesinin de kendisine büyük destek olduğunu ve bu başarıyı yakalamasında ailesinin ve öğretmenlerinin büyük desteği olduğunu belirtti.
Berçem'in sınıf öğretmeni Gizem Rüya Duyal, Berçem'in okulda çok başarılı olduğunu, denemelerde sürekli derecelere girdiğini söyledi. Berçem'in ailesininse kızları ile sürekli yakından ilgilendiğini ifade eden Duyal, minik öğrencinin gerek derslerinde gerekse okulda sınıf arkadaşlarıyla çok uyumlu olduğunu belirtti.
Başkale İlköğretim Okulu Müdürü Bayram Yaman ise, öğrencilerinin bu başarısından dolayı gurur duyduğunu ve okul yönetimi olarak bütün öğrencilerinin en yüksek seviyeye çıkmaları için emek harcadıklarını söyledi. Bu konuda okuldaki tüm öğretmenlerinin büyük özveriyle çalıştığını kaydeden Yaman, Berçem gibi başarısı yüksek olan öğrencilerinin olduğunu ve okul yönetimi olarak dereceye giren öğrencilerini ödüllendireceklerini belirtti.
Zambak Yayınları Başkale Temsilcisi Ahmet Yiğit de, yapılan deneme sınavında Başkale'den Türkiye birincisinin çıkmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.
Ahmet Yiğit, yayınevi adına Türkiye birincisi olan Berçem Alkan'a bir hediye paketi verdi.
(EE-MSA-Y)

27.01.2013 10:14:48 TSI

Editör: Wan Haber