İzmir'in Bornova İlçesi Mevlana Mahallesi'ndeki evinin terasında yılbaşı gecesi atılan havai fişek gösterisini izlemek için çıkan ancak kimliği belirsiz kişilerce atılan kurşunla başından ağır yaralanan 11 yaşındaki Arif Dallı, son yolculuğuna uğurlandı.
Nihat Gündüz İlköğretim Okulu Henüz beşinci sınıf öğrencisi Arif Dallı, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tam dokuz gündür verdiği yaşam savaşını kazanamadı. Arif'in minik bedeni önce İzmir Adli Tıp Kurumu'na otopsi için gönderildi. Otopsinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'ne götürülen Arif, Mevlana Mahallesi Yavuz Sultan Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Doğanlar Mezarlığı'nda defnedildi.
Ailesi, yakınları, sınıf arkadaşları ve öğretmenlerinin de hazır bulunduğu cenaze töreninde gözyaşları sel olup aktı. Küçük oğlu Arif'in hayatta kalması için günlerdir gözyaşları içerisinde dua eden anne Yıldız Dallı, oğlunun tabutuna sarılarak dakikalarca ağladı. Yakınlarının tesellisiyle ayakta durabilen anne Yıldız Dallı, yaşadıklarına inanamadığını belirterek, oğlunun ölümüne neden olan faillerin biran önce bulunup adalete teslim edilmesini istedi.
Anne Yıldız Dallı, oğlunun katiliyle göz göze gelmek istediğini belirterek, "On gündür bir bardak su içmedim. Neler çektiğimi Allah bilir. Yapanı bulsunlar göz göze gelmek istiyorum. Ona on gündür ne yaşadığımı biliyor musun? O kurşunu atınca ne zevk aldın? Yavrumu ve kuzumu benden aldın. Yavrumu. Yavrumu" diye konuştu.
Arif'in sınıf ve okul arkadaşları da cenazeye gelerek, çok sevdikleri arkadaşlarının tabutuna sarılarak ağladı.
(HD-AŞ-Y)

10.01.2013 14:54:18 TSI

Editör: Wan Haber